HKC gooit alle schroom van zich af tegen KOAG

De voortekenen waren duidelijk in het nadeel van HKC afgelopen zaterdag. Het tweede wist na een spannende wedstrijd niet de punten in eigen huis te houden en verloor de topper tegen KOAG 2 in de laatste minuut met 13-14. Ook was het doelsaldo duidelijk in het voordeel van KOAG en had het twee punten voorsprong genomen op ons vlaggenschip in de competitie. Het was lekker druk in de Wielewaal zaterdag en HKC begon beter aan de wedstrijd dan tegen ADO vorige week. Kees Baks was nog steeds geblesseerd en Ruud aan de Wiel vulde zijn plek in, maar Rianne Swets kon weer starten na een paar weken blessureleed.

Het spel ging de eerste minuten gelijk op en het was vanaf minuut 1 duidelijk dat HKC beter in het spel zat dan de afgelopen weken, maar KOAG wist toch de 0-1 te scoren. Niels Deventer antwoordde meteen door een actie naar binnen met een mooie doorloopbal af te ronden, 1-1. Toch sloeg KOAG een gaatje naar 1-4, door middel van een aantal goede afstandsschoten en HKC wist met een aantal vrije ballen die het kreeg nog geen raad, door dat KOAG nog veel verdedigende druk gaf. Na 15 minuten viel Rianne Swets geblesseerd uit en werd vervangen door Vivian Kros die al een wedstrijd met HKC 2 in de benen had. HKC liet zich hierdoor niet uit het veld slaan en probeerde aan te haken. Ruud aan de Wiel kreeg een strafworp mee en verzilverde de 5-7. Vanaf dat moment ging HKC makkelijker spelen en werden de kansen ook weer afgerond. Zo boog het de achterstand om naar een 9-7 voorsprong en KOAG kon op dat moment niet volgen. Niels Deventer bepaalde in de laatste minuut de ruststand op 10-8. Zo was het een helft met 2 gezichten, HKC wist na verloop van tijd de puntspelers van KOAG aan banden te leggen en wist zelf makkelijker de korf te vinden dan de afgelopen weken.

In de 2de helft ging HKC door waar het aan het eind van de eerste helft gebleven was, scoren. Het breidde de voorsprong via Esther de Groot, Ruud aan de Wiel en een mooie doorloopbal van Emiel Deventer naar 14-10. KOAG was het volledig kwijt de 2de helft en HKC had echt het betere van het spel. Via John den Dunnen 2x, Esther de Groot, Emiel Deventer en Ruud aan de Wiel werd het 19-10. En HKC speelde weer eens als vanouds, met veel rebound, dynamisch spel en verdedigend zat de deur goed op slot. Kelly de Bruin kwam nog in het veld voor de moegestreden Vivian Kros en mocht zo nog wat minuten maken. Ruud aan de Wiel die een sterke wedstrijd speelde, zorgde met zijn 6de treffer nog voor het slotakkoord, 20-13. Een mooie en verdiende overwinning voor HKC dat hierdoor weer aanhaakt om de strijd om de koppositie.

Volgende week is HKC vrij en HKC 1 speelt 12 december uit bij laagvlieger Stormvogels om 15:15 in Koudekerke.

Scores HKC: Ruud aan de Wiel 6x, Niels Deventer 5x, Emiel Deventer 4x, John den Dunnen 2x, Esther de Groot 2x.

(Foto’s volgen nog)