HKC geeft zege uit handen tegen ACKC

Afgelopen zaterdag ontving HKC in een goed gevulde Wielewaal het Almkerkse ACKC, een team waarvan gewonnen moest worden om het vizier op de bovenste plaatsen te kunnen houden. Het door HKC geslagen gaatje van 4 doelpunten halverwege de 2e helft kon niet worden vastgehouden, hierdoor kwam er uiteindelijk een 17-17 stand op het scorebord.

Moment in de wedstrijd HKC 1 -ACKC 1In het eerste gedeelte van de wedstrijd werd duidelijk dat het geen makkelijke middag zou worden voor het team van Dick van Houwelingen. Aan beide kanten veel inzet en fysieke strijd, ploegen die niet echt voor elkaar wilden onderdoen. HKC dat de voorsprong pakte en ACKC dat telkens weer de gelijkmaker scoorde. Tot 7-7 ging het gelijk op, maar door treffers van onder andere Marlies Bommeljé en Francis Kraaijeveld bracht de Rabobank / BMN – formatie de marge van 3 op het scorebord 10 – 7.  De ruststand werd uiteindelijk bepaald door een treffer van ACKC op 10-8.

 

 

 

De woorden die gesproken werden in de rust werden direct omgezet in daden, binnen een mum van tijd werd ACKC op een achterstand van 4 punten gezet door doelpunten van Menno Bakker en Niels Deventer.  HKC trachtte het hoge tempo door te zetten en stond met nog 10 minuten te gaan op een 16-12 voorsprong, prima doelpunten en scherp verdedigend werk waren hiervan de basis. Helaas was de scheidsrechter deze middag iets te nadrukkelijk aanwezig, hij strooide met de gele kaart. Waarvan 3 stuks uitgedeeld werden aan HKC en eenmaal ook aan een ACKC- heer. ACKC rook bloed en vocht zicht terug in de wedstrijd, HKC was behoorlijk van slag en de aanvallen werden slordig en zonder overtuiging neergezet. Met nog 3 minuten op de klok en de stand van 17-15 in het voordeel van HKC leek uiteindelijk toch de tot dan toe terechte overwinning behaald te worden. De aanvoerder van ACKC besloot anders en maakte op knappe wijze 2 treffers, dit tot grote vreugde van het meegereisde Almkerkse publiek. Eindstand 17-17.

HKC was ontgoocheld, boos en gefrustreerd maar moet toch met name bij zichzelf te rade gaan want deze wedstrijden mogen niet meer door een scheidsrechter bepaald worden. Als collectief moet je jezelf mentaal weren, dat was helaas het grote een manco deze middag.

De eerst volgende wedstrijd van HKC is op 8 januari, dan wordt er naar Kamerik gereden om de confrontatie met SDO aan te gaan.

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20101218HKC1ACKC1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

Fotografie van Arie Verschoor