HKC geeft winst uit handen

Nieuwerkerk a/d IJssel – Afgelopen zaterdag ging de nieuwe veldcompetitie van start. De korfballers van HKC moesten aantreden tegen Nieuwerkerk. De wedstrijd kende twee gezichten. In de eerste helft liep HKC over Nieuwerkerk heen. De tweede helft waren de rollen echter omgedraaid en uiteindelijk liet HKC de punten in Nieuwerkerk achter.

Na het kampioenschap van vorig seizoen in de eerste klasse, komt HKC dit seizoen in de overgangsklasse uit. Dit betekent een mooie sportieve uitdaging. Het team kent ten opzichte van vorig seizoen twee mutaties. Astrid Andriessen is in het team gekomen voor de gestopte Marieke v.d. Kuil en Arno den Breejen heeft de plaats van Stephan de Boon ingenomen. De eerste wedstrijd van het seizoen was meteen een belangrijke. Tegenstander Nieuwerkerk is vorig seizoen ook gepromoveerd en ook deze ploeg is dus nieuw in de overgangsklasse. Op voorhand is deze ploeg dus een belangrijke concurrent.

De eerste vijf minuten speelden beide ploegen erg afwachtend. Daarna gooide HKC meer agressie in de strijd en dit resulteerde in een aantal mooie doelpunten. De aanvallen van Nieuwerkerk waren de eerste helft erg kort, omdat HKC de bal in de korfzone steeds snel wist te onderscheppen. Met een ruime voorsprong bij de rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Raboploeg. De tweede helft kende echter een heel ander verloop dan de eerste helft. De aanvallen verliepen stroef, er werd op verkeerde momenten afgerond en er was steeds snel balverlies. Bij Nieuwerkerk ging het echter steeds beter lopen en na een paar doelpunten op rij, kregen zij vleugels. Het lukte HKC niet om weer vat op de wedstrijd te krijgen. Ook de inbreng van Stephan de Boon en Robert Kraaijeveld mocht niet meer baten. Nieuwerkerk won uiteindelijk met 12-11. Na afloop was de teleurstelling aan HKC-zijde groot. Door de slechte tweede helft waren de mooie acties van de eerste helft snel vergeten.

Volgende week zaterdag speelt HKC op eigen terrein tegen streekgenoot GKV uit Gorinchem. Wanneer het lukt om dan de gehele wedstrijd scherp te blijven, zullen er in deze wedstrijd zeker kansen liggen voor de Rabo-formatie.