HKC geeft winst in slotfase weg

Voor de eerste thuiswedstrijd tegen het Haagse Futura waren de verwachtingen bij HKC hoog gespannen. In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen zouden de punten in eigen huis moeten kunnen blijven, gebaseerd op het goede spel bij de competitiestart tegen Maassluis.
Lange tijd leek het er op dat HKC in haar missie zou slagen, maar in de slotfase verloor men alsnog de controle over de wedstrijd en wist Futura in de slotminuut toch nog beslag te leggen op beide punten.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - Futura 1In de eerste helft zat er weinig licht tussen beide ploegen. Eenmaal hadden de gasten een voorsprong van twee punten, maar verder gingen beide ploegen om beurten aan de leiding. HKC had lengtenadeel ten opzichte van haar tegenstander en het gebrek aan reboundkracht betekende dat HKC toch onvoldoende haar stempel op de wedstrijd kon drukken. Teveel eenschots aanvallen deden het spel snel heen en weer golven en geen van beide ploegen slaagde erin structuur in het spel aan te brengen. Voor het publiek betekende dit dat het niet een hoogstaande wedstrijd voorgeschoteld kreeg, maar wel een wedstrijd vol spanning met twee hardwerkende ploegen. Ruststand 6-6.

In de tweede helft won de wedstrijd aan kwaliteit en bleef de gelijkwaardigheid tussen de teams tot halverwege de wedstrijd gehandhaafd. De Hagenaars probeerden steeds dichtbij de korf in scoringspositie te komen, maar slaagden daar steeds minder in en gingen hun geluk steeds meer van afstand zoeken. Toen dat middel niet werkte nam HKC het initiatief en toen Miranda Rijnhout in het veld werd gebracht voor Ellis van Houwelingen leek dat een gouden wissel van HKC-coach Johan van Barneveldt. Twee schoten van Rijnhout betekenden evenzovele treffers en voor het eerst had HKC een voorsprong van twee punten, die vervolgens werd uitgebouwd tot drie punten met nog acht minuten te spelen: 12-9. Alles leek erop dat HKC de winst ging grijpen, maar toen juist blokkeerden de Hardinxvelders. Aanvallend werden niet de juiste keuzes gemaakt en in plaats dat de voorsprong rust gaf viel ineens de organisatie weg. Futura voelde dat haarfijn aan en de ploeg zette aan voor een slotoffensief mede door het goed kunnen neerzetten van de reboundpositie. Ex-HKC speelster Wendy Boon speelde daarbij een belangrijke rol voor Futura. HKC moest toezien dat de gasten dichterbij kwamen, langszij kwamen en in de slotminuut op de volle buit beslag legden. Een hard gelag voor de BMN-ploeg en over heel de wedstrijd ook niet verdiend, maar daarmee nog geen punten voor HKC. A.s. zaterdag gaat HKC naar Rhoon voor de wedstrijd tegen RWA en in die wedstrijd zijn er zeker weer kansen voor de Hardinxveldse ploeg.

De HKC-scores kwamen van: Marlies aan de Wiel en Emiel Deventer (ieder 3), Miranda Rijnhout en Arnold Tromp (ieder 2) en Esther de Groot en Tim Sterrenburg (ieder 1).

Fotoverslag & videofragment HKC 1 – Futura 1

{oziogallery 762}

 

Fotoverslag HKC 2 – Futura 2

{oziogallery 763}