HKC geeft niet thuis tegen Movado

Voor HKC betekende de uitwedstrijd tegen koploper Movado een alles-of niets-wedstrijd. Met bij aanvang een achterstand van twee punten was verliezen geen optie voor de Boven-Hardinxvelders om nog aanspraak op de titel te kunnen maken. Lange tijd had HKC uitzicht op een goed resultaat, maar moest in het laatste kwart van de wedstrijd het initiatief aan Movado laten en tenslotte genoegen nemen met een 13-11 nederlaag

In de beginfase werd er tot 2-2 om en om gescoord, waarna HKC uitliep naar 2-4. In deze fase was HKC duidelijk de betere, maar toen openbaarde zich al de slechte afwerking van de aanvallen. Het missen van twee strafworpen in deze periode was hiervoor kenmerkend. In plaats van verder uitlopen kon Movado steeds in de buurt van de BMN-ploeg blijven. Voor het publiek was het, gezien de belangen, zeker een spannende wedstrijd, maar hoogstaand is het duel nooit geweest. HKC wist de voorsprong wel vast te houden tot de rust die met een 7-8 stand inging.

Na rust kwam Movado langszij waarna HKC toch weer de leiding nam. Er volgde toen een lange fase waarin niet gescoord werd. De aanvallen van HKC waren te onsamenhangend van opzet om gevaarlijk te kunnen worden en meestal waren het ook eenschotsaanvallen, waardoor het percentage balbezit voor HKC aanzienlijk terugliep. Omdat in de verdediging te weinig reboundkracht aanwezig was kon Movado langere aanvallen opzetten en de druk op HKC vergroten. Dat betaalde zich uiteindelijk uit: van 9-9 liep de thuisclub uit naar 12-9 en gezien de weinige scores leek dat een beslissende demarrage. Bij HKC was Niels Deventer inmiddels vervangen door Ruud aan de Wiel en een opleving aan Hardinxveldse zijde mondde uit in een dubbelscore, waardoor de spanning toch weer terugkwam. Toch was het gebrek aan stootkracht er de oorzaak van dat het hierbij bleef en HKC moest toezien dat Movado tenslotte verdiend met 13-11 de overwinning binnenhaalde.
Door deze nederlaag zijn de titelkansen voor HKC zo goed als verkeken al zal men de resterende wedstrijden nog wel enigszins de druk op Movado willen houden.

Voor HKC scoorden: John den Dunnen (3), Kees Baks (2), Niels Deventer (2), Annelies Kop (2), Esther de Groot en Ruud aan de Wiel (ieder 1).

HKC 2 sloeg wel een belangrijke slag tegen Movado 2 door met 22-17 te winnen. Met nog drie wedstrijden te gaan en vijf punten voorsprong kan de titel hen niet meer ontgaan. HKC 3 zorgde voor een unieke prestatie door voor het tweede jaar op rij kampioen te worden door 14-15 winst op Oranje wit 3

A.s. zaterdag speelt HKC om 16.30 uur in De Wielewaal tegen Juliana, voorafgegaan door de kampioenswedstrijd van HKC 2 dat om 15.15 uur tegen Juliana 2 speelt.

HKC geeft niet thuis tegen Movado

Meer foto’s van deze wedstrijd, HKC 2 en de kampioenswedstrijd van HKC 3 zijn te vinden bij Picasa/Google+ voor het foto-overzicht, maar ook video’s van op het Youtube-kanaal voor de interviews en videofragmenten.