HKC geeft niet thuis tegen Futura

HKC moest in de uitwedstrijd tegen Futura genoegen nemen met een 12-11 nederlaag en had dat voor een belangrijk deel aan zichzelf te danken. Het was voor HKC teveel een wedstrijd van net niet en alles bij elkaar kon de nipte overwinning voor de thuisploeg verdiend worden genoemd. Futura beschikt nog steeds niet over een kunstgrasveld, zodat op gewoon gras moest worden gespeeld en ook de dwars over het veld staande gure wind droeg niet bij aan een aantrekkelijk schouwspel. Het zou echter te goedkoop zijn om de Hardinxveldse nederlaag aan deze elementen te wijten.
Bij HKC speelde Suzan de Boon op de plaats van Kelly de Bruin, die volgens de eerste diagnose te kampen heeft met een zware knieblessure.

Moment in de wedstrijd Futura 1 - HKC 1

Futura slaagde er het beste in om de rebound goed neer te zetten en bovendien was het korte spel van de Haagse club rondom de korfzone voorzien van het nodige raffinement. Zij slaagden erin ook meer in balbezit te zijn dan HKC, maar dat was meer een optisch voordeel omdat HKC er wel in slaagde met korte aanvallen sneller voor gevaar te zorgen. Het betekende wel dat beide ploegen elkaar in de score weinig toegaven. In de eerste helft was het verschil tussen beide ploegen nooit meer dan één doelpunt en de 5-5 stand bij rust was dan ook een logische score op dat moment.
In de tweede helft bleef het spelbeeld identiek, waarbij beide ploegen om beurten aan de leiding gingen zonder dat het onderling verschil groter werd dan één punt.

Zoals vooraf voorzien bleef het dus een spannend duel, waarbij de winnaar niet te voorspellen was. Het duurde tot vijf minuten voor tijd, voordat de thuisclub voor het eerst in de wedstrijd het verschil op 2 punten bracht: 10-8. Na een nieuwe Haagse treffer toonde HKC wel veerkracht en binnen enkele minuten was de achterstand tot één punt teruggebracht: 11-10. Een doorloopbal van de gevaarlijkste Futura-speler betekende één minuut voor tijd de beslissing in de wedstrijd en de HKC-treffer in de laatste minuut kwam te laat om nog aanspraak op een Hardinxvelds punt te kunnen maken.

De doelpunten voor HKC kwamen uit handen van: Emiel Deventer (4), Marlies aan de Wiel en Niels Deventer (ieder 2), Suzan de Boon, Tim Sterrenburg en Tomas aan de Wiel (ieder 1).

A.s. zaterdag speelt HKC om 16.00 uur tegen RWA uit Rhoon en deze wedstrijd zullen de punten in Boven-Hardinxveld moeten blijven om niet te zeer in problemen te komen.

Fotoverslag

{oziogallery 750}

Foto’s : M. de Rooij

 

Fotoverslag HKC 2 – Kinderdijk 2

{oziogallery 753}

Foto’s : M. de Rooij