HKC gastheer voor Tsjechisch korfbalteam

Van 22 tot 30 oktober vindt in de Sportboulevard in Dordrecht het EK korfbal plaats. Naast de grote favoriet Nederland nemen er nog 9 landen deel aan het toernooi. Een van de deelnemers is Tsjechië en HKC is tijdens het toernooi Twinning Partner van dit team. Wat houdt dit in? HKC is gastheer en begeleidt het Tsjechische team gedurende het toernooi. Het team traint een aantal malen in Het Dok en ook verzorgt HKC een aantal maaltijden. Daarnaast zal het Tsjechische team woensdagmiddag 26 oktober van 13.00 tot 14.00 uur een clinic voor de HKC jeugd verzorgen.

De Tsjechen komen op vrijdag 21 oktober aan in Hardinxveld en werken dan direct hun eerste training in Het Dok af van 11.00 tot 12.30 uur. Na deze training wordt er geluncht in de HKC kantine en vertrekt het team naar hun hotel in Rotterdam. Zaterdag 22 oktober traint het team wederom in Het Dok van 13.00 tot 14.00 uur. Daarna verzorgt HKC een warme sportmaaltijd in de kantine en `s avonds speelt Tsjechië om 20.30 uur haar eerste wedstrijd tegen Polen. Zondag 23 oktober is er training in Het Dok van 15.30 tot 17.00 uur. Maandag 24 en dinsdag 25 oktober komt het team niet naar Hardinxveld. Tsjechië speelt dan wel 2 poule wedstrijden in Dordrecht. Maandag om 18.00 uur is Engeland de tegenstander en dinsdag om 14.00 uur speelt men tegen Portugal. Woensdag 26 oktober komt Tsjechië weer naar Het Dok. Eerst traint zij van 12.00 tot 13.00 en daarna verzorgt het team de eerder genoemde clinic aan een aantal jeugdteams. Na de warme maaltijd vertrekt het team naar Dordrecht om de laatste poule wedstrijd tegen België af te werken. Donderdag 27 oktober is een rustdag. Het verdere programma en de invulling is afhankelijk van de behaalde resultaten in het toernooi.

In de afgelopen weken is er intensief contact met de Tsjechische bond geweest over de invulling van het programma. De Tsjechen kijken ernaar uit om naar onze fraaie accommodatie te komen. De kantinecommissie is al druk bezig met het voorbereiden van de maaltijden daarbij rekening houdend met de ‘eet- en dieetwensen’ van het team. Zij kan daar ongetwijfeld hulp bij gebruiken. Vind je het leuk en heb je tijd om mee te helpen, geef het aan één van de leden van de commissie door.

De trainingen van het team zijn vrij toegankelijk en uiteraard zijn jullie van harte welkom om 1 of meer trainingen te bezoeken. Ook zullen de Tsjechen het leuk vinden als zoveel mogelijk HKC`ers hen bij 1 of meerdere wedstrijden komt ondersteunen. Ook onze leden Nadhie den Dunnen en Richard Kunst spelen mee op het EK in Dordrecht. Alle wedstrijden vinden in de Sportboulevard plaats. Het programma staat op de KNKV en IKF site. Een goede gelegenheid om dichtbij huis komende week alle topkorfballers aan het werk te zien.

Namens HKC zijn Jaap Tromp en Kees de Jong de contactpersonen voor het Tsjechische team. Voor vragen en suggesties etc. kan je altijd contact met ons opnemen.
We willen er met elkaar voor zorgen dat de Tsjechen mede door een goed gastheerschap van HKC straks terug kunnen kijken op een geweldig EK in Nederland.