HKC eenvoudig langs Swift

Afgelopen zaterdag stond voor HKC de verre uitwedstrijd tegen Swift op het programma. Gelet op de ranglijst mocht deze wedstrijd voor HKC geen probleem zijn. Dit bleek ook niet het geval te zijn. In een wedstrijd waarin Swift onmachtig was het HKC moeilijk te maken, triomfeerde de Hardinxvelders uiteindelijk eenvoudig.

Na een matig begin van de wedstrijd stond er na 10 minuten een 2-2 tussenstand op het scorebord. Doordat HKC het tempo iets opschroefde liep het gemakkelijk uit naar een 7-2 voorsprong na 20 minuten spelen. Dit mede door doelpunten van Menno Bakker, Sandra de Boon en Niels Deventer. Vervolgens scoorden beide ploegen nog 2 keer voor rust, wat resulteerde in een 4-9 ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet. HKC bleef de bovenliggende partij en Swift bleek onmachtig het HKC moeilijk te maken. Hoogtepunt van de tweede helft was een fantastisch afstandsschot van toprebounder Arno den Breejen. Vanaf de middenlijn doorboorde hij met een gericht afstandsschot de korf. Halverwege de tweede helft stond er een 6-14 tussenstand op het scorebord. Door een benutte vrije bal van Menno Bakker, afstandsschoten van Marlies Bommeljé en een zuiver schotje van Niels Deventer vergrootte HKC de voorsprong. Esther Bot zorgde voor het laatste wapenfeit van HKC en zo kwam er uiteindelijk een 10-17 eindstand op het scorebord te staan.
In een matige wedstrijd waarin een hoog niveau niet noodzakelijk was voor de overwinning, nam HKC 2 belangrijke punten mee en zet de goede reeks van afgelopen weken door.

HKC 2 boekte een belangrijke overwinning op concurrent PKC en gaat nog steeds aan de leiding in de poule.