HKC E1 met speels gemak naar grote overwinning met 1-15

Deze week ook eens aandacht voor de aanstormende talentjes van de E1. In de zaalcompetitie staat dit jeugdige team bovenaan de ranglijst en heeft zelfs nog geen punt verloren.

Afgelopen zaterdag was het al vroeg dag, want om kwart voor negen stond het vertrek gepland voor de uitwedstrijd tegen Sperwers E1 in sporthal Wielewaal in Rotterdam. Na twee ziekmeldingen die ochtend moest er nog even flink rondgebeld worden om het team compleet te krijgen. Gelukkig lukte dat en kon er niet veel later worden vertrokken. Ruim op tijd kwamen we aan en kon er nog even lekker ingeschoten worden, nadat onze coaches nog even hadden uitgelegd aan de mensen van Sperwers waar en hoe hoog de korven nou eigenlijk moesten staan.

De wedstrijd start op tijd en het is duidelijk dat HKC een flinke maat te groot is voor de ploeg uit Rotterdam. Onze youngsters lopen aan alle kanten de tegenstander voorbij en komen al snel op voorsprong. Voordat we een kwart van de wedstrijd hebben gespeeld staat er al een 0-3 tussenstand op het scorebord. Na de vakwissel doet E1 hetzelfde als daarvoor en scoort nogmaals drie maal, zodat we gaan rusten bij 0-6. In de rust vertellen de coaches tevreden te zijn met het spel en in de tweede helft nog wat puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. In de tweede helft zijn ze dan ook helemaal niet meer te houden en wordt de score al heel snel opgevoerd. Sperwers weet dan ook eenmaal de korf te vinden en vieren dat uitbundig. Het is hun tweede treffer in deze competitie en dan nog wel tegen de koploper, dat mag gevierd worden. Dat verandert verder niets aan de wedstrijd en HKC gaat gewoon door met scoren. De tweede helft levert maar liefst 9 treffers op en dat betekent de grootste overwinning in deze zaalcompetitie.

Het is ontzettend leuk om te zien dat er binnen dit team veel aan elkaar gegund wordt. Er wordt uit eigen beweging geprobeerd iedereen te laten scoren, en als dat dan lukt wordt dat ook in allebei de vakken gevierd. Het is een feest om dat te zien vanaf de tribune. Het team van Remco, Manuel, Ruben, Daniël, Roan, Maartje, Janine, Nynke, Nina en Iris speelt a.s. zaterdag een thuiswedstrijd tegen DVS ’69 om 9.00 uur in de Wielewaal en vinden het leuk als u ze aan komt moedigen.
Tijmen en Merel bedankt dat jullie zo vroeg het bed uit wilden komen om mee te spelen met de E1.