HKC doet zich tekort (+ fotoverslag HKC 2)

HKC

Voor de seizoenopening stond voor HKC de uitwedstrijd in en tegen Maassluis geprogrammeerd, een ploeg die ook het afgelopen jaar competitietegenstander was. Pikant detail bij dit duel was dat de nieuwe trainer/coach van HKC, Johan van Barneveldt, tot voor kort voorzitter van Maassluis was.

Belangrijke vraag was hoe de Boven-Hardinxvelders met een sterk verjongd team, met Kelly de Bruin en Ellis van Houwelingen als debutanten, zou opereren tegen een tegenstander die ten opzichte van vorig seizoen nagenoeg ongewijzigd was gebleven. Ondanks het 14-13 verlies kon HKC toch terug zien op een goede wedstrijd, waarbij men korfballend de betere partij was, maar met name in de eerste helft te onzuiver was om succesvol te kunnen zijn. In de eerste fase tastten de ploegen elkaar af en de eerste vijf minuten werd er niet gescoord. Toen Maassluis de korf had gevonden liep de thuisclub meteen uit naar een 3-0 voorsprong. HKC was daardoor in het geheel niet van de wijs gebracht en met goede aanvallen nam men de vijandelijke korf onder vuur. Het ontbrak HKC daarbij aan precisie, maar het lukte hen uiteindelijk toch om zich weer naast de tegenstander te hijsen: 3-3.
De Hardinxveldse supporters gingen er goed voor zitten en verwachtten dat hun club door zou stoten. Hier manifesteerde zich echter het manco dat HKC uiteindelijk de das om zou doen. Ondanks een veldoverwicht moesten de zwart-witten toezien dat Maassluis weer een voorsprong nam en deze bij rust had uitgebouwd naar een 6-3 stand. Een povere score bij voor korfbal ideale weersomstandigheden.

In de tweede helft gooiden de Hardinxveldse youngsters de schroom meer van zich af en toonden zich strijdlustig. In eerste instantie nam Maassluis nog wel het voortouw, speelde in het eerste kwartier ook beduidend beter dan HKC, maar nadat de thuisclub de score naar 11-6 had getild was het HKC dat de boventoon ging voeren. Opmerkelijk was daarbij dat zij ondanks de achterstand rustig bleven spelen en dat taken gedisciplineerder werden uitgevoerd dan daarvoor. Maassluis moest toezien dat HKC dichterbij kroop en er zelfs weer in slaagde om op gelijke hoogte te komen:11-11. Daarna ontspon zich een spannende slotfase waarin beide ploegen om en om scoorden, maar waarbij HKC wel steeds in de achtervolging moest. Uiteindelijk slaagde Maassluis erin de volle winst te grijpen door in de voorlaatste minuut de winnende treffer te produceren.

Bij HKC was er de teleurstelling over de verloren punten en het besef dat men zichzelf met name in de eerste helft tekort had gedaan door het vizier toen niet voldoende scherp te hebben. Toch geeft het vertoonde spel voldoende vertrouwen voor de volgende wedstrijd tegen Futura met welke Haagse ploeg HKC a.s. zaterdag om 16.00 uur op eigen terrein de degens kruist.

De HKC-treffers tegen Maassluis werden gescoord door:Ruud aan de Wiel (3), Kelly de Bruin, Marlies aan de Wiel en Niels Deventer (ieder 2) en Esther de Groot, Ellis van Houwelingen, Tim Sterrenburg en Tomas aan de Wiel (ieder 1).

Fotoverslag (Kinderdijk 2 – HKC 2)

{oziogallery 764}