HKC doet goede zaken tegen Rapid

Na vier weken zonder competitiekorfbal hervatte HKC in Het Dok het zaalseizoen met een winstpartij tegen Rapid: 16-13. Later op de dag werden de Hardinxvelders nog vrolijker gestemd toen bleek dat de concurrenten in de strijd om de koppositie punten hadden laten liggen.

Het begin van de wedstrijd was spectaculair en na slechts 49 seconden spelen gaf het scorebord al een 2-1 stand aan. Het leek de opmaat voor een mooi duel, wat het in de beginfase ook zeker werd. HKC toonde zich heer en meester, pakte de rebounds en wist de voorsprong na acht minuten spelen uit te breiden naar 6-2. In de fase die volgde bleef de ruime voorsprong gehandhaafd, maar verzuimde HKC toen al om ruimer afstand te nemen van de Haarlemmers. Daardoor konden de bezoekers in de wedstrijd blijven en zelfs weer dichterbij komen tot 8-6. Met enkele fraaie treffers stelde HKC weer orde op zaken en via 11-8 werd een 12-8 ruststand bereikt.

Direct na rust kwam Rapid snel dichterbij tot 12-11, waarbij zij wel gemakkelijk aan enkele strafworpen kwamen. Het was de inleiding voor een moeizame periode voor HKC. Doordat HKC verdedigend weinig toestond slaagde Rapid er niet in om naast de Novafrontploeg te komen. Kelly de Bruin scoorde met een vrije bal een cruciale treffer en dat gaf HKC weer lucht. Het schotpercentage werd erg laag, maar omdat de ploegen dicht bij elkaar bleven, werd het een spannende tweede helft die de aandacht van het publiek bleef opeisen. Het anders zo productieve 1e aanvalsvak van HKC slaagde er bij 14-11 niet in de wedstrijd halverwege de tweede helft in het slot te gooien. Hierdoor moest HKC tot het einde van de wedstrijd geconcentreerd blijven spelen om Rapid op afstand te houden. Dit lukte en met 16-13 kon de winst voor de ploeg van John Spek worden bijgeschreven. Door het verlies van koploper Albatros en de remise van ONDO-Middelburg deed HKC toch goede zaken en gaat de competitie een interessant vervolg krijgen.

De Hardinxveldse doelpunten kwamen uit handen van: Kelly de Bruin, Stefan den Breejen en John den Dunnen (ieder 3), Rianne Swets, Annelies Kop en Niels Deventer (ieder 2) en Emiel Deventer (1).