HKC dichtbij stunt tegen koploper

Afgelopen zaterdag speelde HKC tegen TOP uit Sassenheim. De uitploeg wist tot nu toe elke wedstrijd winnend af te sluiten. Het beloofde dus een moeilijke middag te worden voor de ploeg uit Boven-Hardinxveld.

Om half vier klonk het beginsignaal op het sportcomplex aan de Pieter de Hooghstraat. Het waren de bezoekers die de score wisten te openen. Maar schoten van Arnold Tromp, Astrid Fijnekam en Menno Bakker zorgden voor een 3-1 tussenstand na een kleine tien minuten spelen. Na de goede start van HKC trok het achttal uit Sassenheim de teugels strakker aan. Het agressieve verdedigende werk van de bezoekers resulteerde in korte en moeizame aanvallen voor de thuisploeg. TOP profiteerde van het overwicht en wist de score naar 3-4 te brengen met nog tien minuten op de klok. Esther Bot trok de stand gelijk door een mooi schot vanuit het achterveld te scoren. Wederom kwam TOP op voorsprong, maar ook deze maal wist HKC langszij te komen. Een slim versierde kans onder de korf van John den Dunnen bracht de stand naar 5-5 met nog vier minuten op de klok. Een knappe gelijkstand ging echter in rook op in de laatste twee minuten voor rust. De uitploeg wist in korte tijd drie maal te scoren waardoor de ruststand 5-8 was.

Direct na rust vergrootte de uitploeg de voorsprong, maar het was Arno den Breejen die met een ver afstandschot de marge terug bracht naar drie punten. De uitploeg gaf in deze periode gas en kwamen op een 6-12 voorsprong. HKC leek verslagen, maar de thuisploeg rechtte de rug en doelpunten van Astrid Fijnekam, Menno Bakker en Esther Tromp brachten HKC terug in de wedstrijd. Met nog een kwartier op de klok was de tussenstand 9-13. Ruud aan de Wiel verving ondertussen de moe gestreden Arnold Tromp, die de zware taak had om Leon Braunstahl van scoren te weerhouden.

In een paar minuten tijd knokte de thuisploeg zichzelf naast TOP door middel van twee schoten van Menno Bakker, een strafworp van John den Dunnen en een schot van Marlies Bommeljé. Met nog tien minuten te spelen was de tussenstand 13-13, maar de thuisploeg nam hier geen genoegen mee en wist op een voorsprong van twee punten te komen dankzij doelpunten van Esther Bot en Astrid Fijnekam. TOP boog de stand van 15-13 om naar 15-16. Een schot van Menno Bakker bracht de stand wederom gelijk, waardoor een stunt nog steeds in de lucht hing. Maar in de laatste minuten wist TOP helaas nog twee maal te scoren waardoor de eindstand 16-18 op het scorebord kwam te staan. Ondanks het nipte verlies konden de HKC’ers met opgeheven hoofden het veld verlaten.