HKC delft het onderspit tegen koploper RWA

HKC ontmoette zaterdag wederom RWA. Vorig seizoen werd hier middels 2 zeer spannende wedstrijden nipt van verloren en gelijk gespeeld, maar dan op het kunstgras. HKC startte zaterdag in een andere vakopstelling hetgeen positief uitpakte, met name in de eerste helft.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - RWA 1

HKC begon ijzersterk via Stefan de Groot die de eerste bal die hij aangespeeld kreeg direct binnenschoot. RWA antwoordde direct: 1-1. Door een mooie actie van Tomas Aan de Wiel en zelf verkregen strafworp en afstandschoten van Esther Moen en Kees Baks blijft HKC gelijk opgaan met RWA, 4-4. Miranda Rijnhout en Stefan de Groot zetten daarna HKC op een 6-4 voorsprong, het heeft daarna ook genoeg kansen om die score uit te bouwen. RWA weet helaas toch weer tot 6-6 terug te komen. Een mooie actie van Stefan de Groot zorgt voor een 7-6 voorsprong bij rust voor de BMN-formatie. HKC heeft duidelijk het initiatief en heeft ook verdedigend haar zaakjes op orde. De doelpunten zijn echter schaars in vergelijk tot het aantal kansen bij HKC en bij RWA.

 

Moment in de wedstrijd HKC 1 - RWA 1

De 2de helft begint echter heel anders. RWA scoort 5 maal op rij en neemt binnen 12 minuten een 7-11 voorsprong. Bij HKC draaien veel schoten uit de korf en er worden veel kansen gemist. Pas na 12 minuten weet HKC via Esther Moen de 8-11 te scoren, RWA scoort direct de 8-12. Hierna brengt HKC wat wissels in om toch nog te proberen het tij te keren. Menno Bakker en Marielle de Waal worden ingebracht voor Tomas Aan de Wiel en Miranda Rijnhout. Door middel van schoten van Esther en Stefan de Groot komt HKC ook terug tot 10-12. RWA maakte direct weer het verschil door 2x te scoren. 10-14. Marielle de Waal verzilvert hierna nog een stip: 11-14.

Waar RWA in de 1ste helft het vizier niet op scherp had staan, wordt nu vrijwel ieder afstandschot van grote afstand afgerond in de 2de helft. Zo maakt het direct weer 11-15. Kees Baks rondt een fraaie actie van Emiel Deventer af met nog 5 minuten te spelen word het 12-15. Zou het dan toch nog kunnen? Helaas RWA scoort weer tweemaal en gooit de wedstrijd in het slot. Hicham Maachi is dan nog in de ploeg gekomen voor de laatste 5 minuten voor Emiel Deventer, Menno Bakker scoort nog een mooie goal na goed afvangwerk van Marielle de Waal en krijgt nog een gele kaart. Kees Baks rondt nog een strafworp af die Hicham Maachi meekrijgt. De einduitslag is uiteindelijk 14-17. HKC vocht voor wat het waard was maar kreeg het niet op de rit in de 2de helft.

Volgende week wachten er nieuwe kansen in de uitwedstrijd bij DES 1 en 2 in Delft in sporthal den Hoorn. Het 1ste begint om 20:35 uur, maar ook HKC 2 kan alle support gebruiken, zij spelen om 19:25 uur.

Fotoverslag

{oziogallery 1080}