HKC degradeert na verlies in zwijndrecht

HKC 1 speelde afgelopen zaterdag een belangrijke uitwedstrijd tegen Albatros uit Zwijndrecht, bij winst zou HKC nog een kans maken in de strijd tegen degradatie.

HKC met Ruud a/d Wiel op de plek van de geblesseerde Menno Bakker, begon goed aan de wedstrijd en kwam al snel op een voorsprong door afstandschoten van Sandra Advocaat en John den Dunnen. Na de vakwissel werd een strafworp door Esther Bot benut. In deze fase was HKC de meerdere aan zijn tegenstander, na een kwartier stond een 1 – 4 voorsprong op de borden. De HKC’ers bleven in deze helft de bovenliggende partij maar wisten de korf maar moeilijk te vinden. Albatros wist in deze fase door afvallende ballen na het schot terug te komen in de wedstrijd. In de laatste seconden voor rust scoorde albatros de aansluitingstreffer. Ruststand 5-5

Na rust wist Albatros een voorsprong te nemen, door 2 verre afstandschoten 7 – 5. Na een time-out van HKC werden de afspraken nog eens aangehaald en de achtervolging werd ingezet. Na een aantal doelpunten heen en weer bracht Niels Deventer 10 minuten na rust de stand weer gelijk(9 – 9). Albatros ging efficiënt met de geboden kansen om, daardoor moest HKC telkens in de achtervolging. Een tumultueuze slotfase van de wedstrijd brak aan, waar Albatros door gemakkelijk gegeven strafworp op een 13 – 12 voorsprong kwam. Kort daarna kwam HKC weer langszij na een zuiver afstandschot van Sandra de Boon. Albatros kon met een geforceerde doorloopbal de eindstand in het voordeel van de Zwijndrechters doen beslissen.

Een verlies voor HKC, waardoor degradatie niet meer kan worden ontlopen.