HKC deelt tik uit aan Tjoba

Na de gewonnen wedstrijd tegen De Vinken van vorige week stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd van dit zaalseizoen voor HKC op het programma. Tegenstander Tjoba wordt gezien als de concurrent in de strijd om het kampioenschap. In sporthal De Wielewaal werd de Zeeuwse ploeg met 17-12 naar huis gestuurd en deed HKC dus goede zaken.

Al vroeg in de competitie stond de confrontatie tussen de op papier voornaamste titelkandidaten op het programma. Zowel HKC als Tjoba wist de eerste wedstrijd in winst om te zetten. Tjoba had Vitesse een week eerder zelfs met erg ruime cijfers verslagen. HKC wist dus dat het aan de bak moest en begon zeer gemotiveerd aan de wedstrijd. Opvallend was dat bij Tjoba twee dames startten die al een halve wedstrijd in het 2e hadden gespeeld. Niet echt een actie die je verwacht van een ploeg die zegt het kampioenschap na te streven.
Na twee minuten scoorde Tjoba het eerste doelpunt van de wedstrijd middels een afstandsschot. Na een mooie aanval wist Menno Bakker van achter de korf gelijk te maken. Door middel van een schot van Francis Kraaijeveld, een strafworp van Astrid Andriessen en een slim balletje onder de korf van Arnold Tromp kwam HKC op een 4-1 voorsprong. De hele eerste helft bleef HKC aan de goede kant van de score. Bij rust was het 9-7 in het voordeel van de thuisploeg, maar op dat moment kon de wedstrijd nog alle kanten op. In de bespreking tijdens de rust zette coach Harry Kelderman daarom nog even de puntjes op de i.

In de tweede helft bleef HKC gedisciplineerd spelen, terwijl de aanvallen van Tjoba onrustiger werden. Arno den Breejen bleek een plaag voor zijn tegenstander door zeer regelmatig zijn verdedigende rebounds te winnen. Hierdoor kwam HKC steeds snel in balbezit. Tjoba was niet bij machte om het aanvalsspel anders te organiseren, terwijl HKC meer mogelijkheden had. Over meerdere schijven werd gescoord en dit bleek de doorslag te geven. In de tweede helft wist HKC de voorsprong verder uit te breiden, waardoor de laatste minuten van de wedstrijd niet spannend meer waren. Na een snoeihard blok van Arno den Breejen op een schot van zijn heer, besloot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd te fluiten. Op dat moment stond er een 17-12 stand op het scorebord. Een mooi resultaat voor de Rabobank-ploeg.

Volgende week speelt HKC haar tweede uitwedstrijd tegen SDO uit Kamerik. Ook deze ploeg heeft beide voorgaande wedstrijden weten te winnen. HKC is dus gewaarschuwd en zal er alles aan gaan doen om deze ploeg de eerste nederlaag toe te brengen.

Doelpuntenmakers HKC: Astrid Andriessen en Arnold Tromp (4x), Menno Bakker, Arjan de Haas en Francis Kraaijeveld (3x)