HKC deelt punten met Vitesse

Afgelopen zaterdag hebben de korfballers van HKC de eerste uitwedstrijd van dit zaalseizoen gespeeld. De tegenstander was Vitesse uit Barendrecht. Het verschil tussen beide ploegen werd nooit meer dan twee doelpunten. Twee minuten voor tijd stond HKC twee punten achter en leek Vitesse de zege te pakken. Deze achterstand werd echter koelbloedig ongedaan gemaakt. Na zestig minuten was de eindstand 17-17.

Na de gewonnen wedstrijd vorige week tegen Veo was HKC vol goede moed naar Barendrecht gereisd. Op het veld waren beide ploegen elkaar ook al tegengekomen en toen had HKC met 13-20 aan het langste eind getrokken. Vitesse was dus gewaarschuwd. Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat de Barendrechters dit maal uit een ander vaatje tapten. Na twee minuten was het Vitesse dat de score opende. Het antwoord van HKC kwam kort daarop. Bij een doorbraakpoging werd Stephan de Boon gehinderd. De strafworp die de scheidsrechter toekende werd door Jacqueline de Boon verzilverd.
Vervolgens wist Francis Tromp met een doorloopbal de stand op 1-2 te brengen. Even later maakte de thuisploeg weer gelijk. Zo ging het in de eerste helft tot net voor rust redelijk gelijk op. Vier minuten voor de rust kwam HKC op een 6-8 voorsprong. Dit werd echter aanvallend niet goed uitgespeeld en verdedigend vielen er wat gaten. Hierdoor wist Vitesse weer langszij te komen. Net voor rust kon HKC via een vrij bal uit handen van Jacqueline de Boon toch nog een keer scoren, zodat er met een voorsprong van 8-9 gerust kon worden.

Na de thee was het Vitesse dat het eerste doelpunt wist te scoren en beide ploegen kwamen weer op gelijke hoogte. Zo scoorden beide ploegen in de tweede helft om en om. Het verschil is nooit groter dan twee doelpunten geweest. In de 26e minuut kwam Vitesse voor met 16-14 en HKC moest alle zeilen bijzetten. In dezelfde minuut versierde Sandra Advocaat een strafworp die door Arnold Tromp werd benut. Twee minuten voor tijd scoorde Vitesse opnieuw en HKC stond weer twee punten achter. Vitesse leek de wedstrijd te gaan winnen. Het aanvalsvak stroopte echter nog even de mouwen op en werkte hard om Stephan de Boon in stelling te brengen. Binnen twee minuten wist Stephan met twee verre schoten de stand weer gelijk te brengen. In de korte tijd daarna wisten beide ploegen geen goede kans meer te creëren. Na afloop heerste er opluchting bij HKC, maar ook teleurstelling, omdat men vooraf toch wel op meer gehoopt had.

Aanstaande zaterdag speelt HKC om 18:20 in de Wielewaal tegen Tweemaal Zes. De steun van het publiek zal ook in deze wedstrijd weer erg belangrijk zijn. Kom dus allemaal om het team aan te moedigen.