HKC deelt punten met VEO

Afgelopen zaterdag stond de lastige uitwedstrijd tegen VEO uit Voorburg op het programma. HKC speelde dit seizoen al drie maal eerder tegen VEO en het waren elke keer spannende wedstrijden die pas diep in de tweede helft beslist werden. Zowel HKC als de tegenstander hebben de punten hard nodig om zich veilig te spelen. Het beloofde dus op voorhand een spannende wedstrijd te worden. Het tweede team van HKC speelde ook in Voorburg en wist na een leuke wedstrijd kampioen te worden.

HKC startte minder doelgericht aan de wedstrijd dan de tegenstander en stond na een paar minuten al met 2-0 achter. Na een aantal aanvallen die nog geen goede kansen hadden opgeleverd, gooide de ploeg uit Hardinxveld de zenuwen over boord en bracht de tussenstand na een kwartier spelen op 2-2 door een doorloopbal van Menno Bakker en een vrije bal van Arnold Tromp. VEO kwam op een 4-2 voorsprong, maar door twee schoten van Menno Bakkeren een schot van Stephan de Boon kon de thee genuttigd worden met een 4-5 voorsprong.

Na de rust was het opnieuw VEO dat de score opende, maar een aantal minuten later wisten zowel Esther Moen als Arnold Trompde plastic mand te doorboren en zetten daarmee de ploeg uit Boven-Hardinxveld op een 5-7 voorsprong. Er brak een fase aan waarin de doelpunten elkaar snel opvolgden en waarin HKC de concentratie met het verdedigen verloor. Doelpunten van Sandra Advocaat, Stephan de Boon, Arnold Tromp en Menno Bakker brachten de tussenstand met nog tien minuten op de klok naar 9-11. De punten leken voor het grijpen, maar HKC kreeg het gat niet groter dan twee punten en de ploeg uit Voorburg bleef kansen ruiken. Met nog acht minuten te spelen, wist VEO op gelijke hoogte te komen. HKC wist nog twee keer een voorsprong te pakken door schoten van Francis Kraaijeveld en Arnold
Tromp, maar VEO kwam even vaak terug op gelijke hoogte. Met een eindstand van 13-13 werden de punten gedeeld en heeft HKC met nog twee wedstrijden te spelen drie punten voor op de degradatie plaats.

Arnold Tromp 4x, Menno Bakker 4x, Stephan deBoon 2x, Esther Moen1x, Sandra Advocaat1x, Francis Kraaijeveld 1x