HKC deelt ondanks veldoverwicht de punten met Sparta (N)

Voor HKC stond er afgelopen zaterdag de uitwedstrijd op het programma met Sparta uit Nijkerk.
In het verleden waren de wedstrijden altijd spannend geweest en waren de ploegen aan elkaar gewaagd. HKC had als wetenschap dat het ongeacht de uitslag als ´´Herbstmeister´´ de zaal in zou gaan, maar wilde uiteraard de twee punten meenemen om de koppositie te versterken.

Voorafgaand aan deze wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen, nadat de oud-voorzitter van Sparta die veel voor deze club had betekend, eerder die week onverwacht was overleden.

Na het eerste fluitsignaal was het Sparta dat al snel op voorsprong wist te komen en dit ook rap wist uit te breiden naar een 3-0 voorsprong. HKC kreeg wel kansen maar wist deze nog niet te verzilveren en kon alleen maar aanhaken en hopen op het afronden van de vele kansen die het kreeg.
Sparta was wel zuiver in de eerste helft en wist de voorsprong uit te breiden tot 6-2. Kort daarop scoorde Kelly de Bruin een mooi afstandsschot en kwam HKC op 6-3. Stefan den Breejen mocht twee keer aanleggen vanaf de strafworpstip en kwam HKC voor het eerst sinds het begin van de wedstrijd weer op twee punten van Sparta. Zo bleef het spelbeeld dat HKC langer kon aanvallen door een sterke rebound en overwicht had en naderbij kwam tot 8-7 met rust.

In de tweede helft een nog overduidelijker spelbeeld. HKC viel aan en was de beterer ploeg en wist door Niels en Emiel Deventer en Rianne Swets de voorsprong te pakken en liep uit naar 8-11. Sparta bleef de eerste 20 minuten schotloos in de tweede helft, mede door dat HKC weer veel rebound duels won.
Toch op het moment dat HKC het beslissende gaatje leek te slaan, stond Sparta weer op en kwam terug tot 11-11. HKC wist zich weer te herpakken en liep weer uit naar 12-14, met nog maar een 3-tal minuten te spelen. Sparta wist er nog een eindsprint uit te persen, want in de laatste minuten werd het nog 14-14. Een onbegrijpelijk gelijkspel als je kijkt naar het aantal kansen voor HKC (104) en die van Sparta (62). HKC wist het gebruikelijke schotpercentage van de afgelopen weken niet te halen en moest mede daardoor een gelijkspel toelaten. Desondanks wist de concurrentie niet in te lopen en gaat HKC met een 3 punten voorsprong de zaal in.

Scores HKC: Niels Deventer 4, Emiel Deventer 3, Rianne Swets 2, Stefan den Breejen 2, John den Dunnen 2, Kelly de Bruin 1.