HKC deelt de punten

Afgelopen zaterdag speelde HKC in eigen huis tegen concurrent Tjoba. De Zeeuwen staan momenteel 2 punten achter op HKC, en azen net als HKC op de tweede plaats. De Rabo-formatie wilde in ieder geval revanche nemen op de verloren wedstrijd in Goes.

HKC startte voortvarend. Al in de eerste minuut wist Arnold Tromp de openingstreffer te scoren, met snel daarop volgend de 2-0 van Menno Bakker.
Daarna bracht Tjoba het verschil tot één punt terug. Het spel van HKC was gevarieerd en het tempo lag hoog.
Door scores van Francis Kraaijeveld, Arjan de Haas en wederom Arnold Tromp
stond het na 10 minuten al 5 tegen 3.
Tjoba nam daarop het initiatief en kwam door enkele schoten en een stafworp op een 5-6 voorsprong. HKC moest zichzelf herpakken om op voorsprong te komen en deed dit door een goed uitgespeelde vrije bal van Arnold Tromp met daarop volgende een door Francis Kraaijeveld geforceerde strafworp. Met een 9-7 op het scorebord zochten beide ploegen de kleedkamer op.

In de rust werd besproken om met gevarieerd aanvalsspel de voorsprong uit te bouwen. Even leek het erop dat het verschil daadwerkelijk werd gemaakt, doordat Menno Bakker gelijk na rust de korf van dichtbij wist te raken.
Helaas wist Tjoba niet veel later het verschil terug te brengen tot 2 punten.
HKC speelde moeizamer dan in de eerste helft. Met nog ruim tien minuten op de klok stond het 13-11 voor de thuisploeg..
Het was aan HKC om deze voorsprong te behouden en verdedigend de boel dicht te houden. De Zeeuwen wisten uit een vrije bal tot score te komen en tekende de 13-12 aan. De spanning was om te snijden in Sporthal de Wielewaal. Het trouwe publiek van HKC zat op het puntje van de bank en het team van de week, de meisjes E3, schreeuwden zich de longen uit hun lijf.
Toch wist Tjoba acht minuten voor tijd gelijk te maken. HKC gaf in deze fase aanvallend veel druk en creëerde veel kansen. HKC verzuimde deze echter de te verzilveren, zodat er niet meer werd gescoord. Toen de scheidsrechter zijn laatste fluitsignaal liet klinken, konden beide ploegen terugblikken op een gelijkspel. Voor HKC voelde het enigszins als een nederlaag, omdat het heel lang aan de goede kant van de score zat.

HKC 2 wist met 17-7 te winnen van KCC/van Santen. Een ruime overwinning voor de kampioensploeg.