HKC deelt de punten met Korbatjo

Afgelopen zaterdag stonden HKC en Korbatjo tegenover elkaar in sporthal de Boogert in Oud Beijerland. In een gelijk opgaande wedstrijd werd uiteindelijk een eindstand van 17-17 bereikt. HKC had drie afwezigen, hiervoor in de plaats speelden Arnold Tromp, Sandra de Boon en Suzanne de Boon.

Korbatjo begon scherp aan de wedstrijd en wist via snelle doelpunten op voorsprong te komen. In de eerste helft werden de aanvallen door HKC niet zorgvuldig genoeg opgebouwd, waardoor de bal te snel werd onderschept door de tegenstander. Door schoten van Esther de groot, Niels Denventer en een korte kans van John den Dunnen behield HKC de aansluiting (4-3). Korbatjo bleef met een hoog schotpercentage schieten. Met een 8-5 achterstand gingen beide ploegen de rust in.

 

De rust had HKC goed gedaan, Astrid Fijnekam scoorde al snel een afstandsschot. Het andere aanvalsvak begon goed te draaien, vooral Arnold Tromp zorgde voor veel gevaar. Door een vrije bal van Arnold Tromp en een strafworp en een meegekregen strafworp werd de stand gelijk getrokken (9- 9) . De tweede helft ging gelijk op, Korbatjo bleef met een hoog schotpercentage de verre schoten scoren. Opmerkelijk was dat de scheidsrechter een afstandschoten (waaronder een doelpunt) afkeurde. Aan het einde van de tweede helft wist Korbatjo een voorsprong van twee punten te pakken (16- 14). Door wederom de afvalsdrang van Arnold Tromp werd de stand gelijk getrokken. Beide ploegen scoorde nog een keer en zo werd de 17-17 eindstand bereikt. Het vertoonde spel in de tweede helft geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden.