HKC deelt de punten met Juliana

Ondanks het verlies van HKC 1 tegen Movado 1 vorige week, was de Wielewaal druk bezet. Het 2de kon namelijk het kampioenschap behalen tegen Juliana 2 voor dat het eerste de degens zou kruisen met Juliana 1 uit Oud-Gastel.

HKC 2 schoot uit de startblokken tegen Juliana 2 en stond binnen afzienbare tijd met 4-1 voor na een aantal mooie afgeronde acties, met name Menno Bakker was scherp in de afronding in het begin. Toch haakte Juliana 2 daarna aan en ontspon zich een gelijk opgaande strijd tot aan 7-5. Waarna HKC toch vlak voor de rust een tussensprint plaatste tot aan 11-7 en via een prachtige eenhandige doorloopbal van Miranda Rijnhout werden de krachtsverhoudingen duidelijk. De verwachting was dat HKC 2 in navolging van HKC 3 de 2de helft het kampioenschap zou opeisen en dat gebeurde dan ook. Het kwam de 2de helft niet meer in gevaar en beloonde de constantheid van dit team dit seizoen, middels een duidelijke 18-13 overwinning op runner-up Juliana 2, waarna de welverdiende champagne ontkurkt werd. HKC 2 en HKC 3 zullen door dit succes volgend jaar gezamenlijk optrekken in de 1ste reserve klasse, wat natuurlijk een geweldig succes genoemd kan worden.

Hierna was het de beurt aan het vlaggenschip. De wetenschap was dat de uitwedstrijd op een zeer gemakkelijke overwinning voor HKC 1 was uitgedraaid, hoewel Juliana 1 op dat moment niet compleet was en ook niet in het spreekwoordelijke goede vel stak.

Er ontspon zich een wedstrijd waarin HKC 1 wederom het betere van het spel liet zien, maar geen afstand wist te nemen van de tegenstander. Het begin was voor HKC, maar tot aan 6-6 had HKC al legio kansen gemist om het verschil te maken in deze ontmoeting. Pas na de 7-6 van John den Dunnen wist HKC door te denderen naar 11-7 en iedereen dacht dat HKC met een duidelijke voorsprong zou gaan rusten. Toch wist Juliana nog een paar keer fortuinlijk te scoren en zou het op gelijke hoogte komen net voor rust.

Kort na rust kwam Juliana via een schot op voorsprong, 11-12. Daarna was het stuivertje wisselen tot aan de 15-13 van Niels Deventer, die voor het eerst weer de 2-punten voorsprong voor HKC op het bord schoot. HKC wist dat het aan een gelijkspel niets zou hebben, maar toch bleef Juliana iedere keer in het kielzog van HKC. De 2de helft was van een beduidend beter niveau qua afronding dan de eerste helft, maar de verdediging was vaak beneden peil bij HKC. Het bleef net als in de eerste helft een nek-aan-nek race tot aan de slotminuut, waarin het uiteindelijk 21-21 stond. HKC kreeg nog een vrije bal in die laatste seconden, waar Niels Deventer op de stip plaats mocht nemen om voor de verlossing te zorgen. Hij plaatste de bal naar Kees Baks, maar helaas werd de kans gemist en werden de punten gedeeld met een strijdend Juliana, 21-21. Later op de avond zou ook blijken dat Movado bij Korbatjo won en daardoor is het voor HKC 1 vrijwel onmogelijk geworden om het kampioenschap in deze 2de klasse op te eisen.

Scores HKC: Niels Deventer (7), Emiel Deventer (5), John den Dunnen (4), Esther de Groot (2), Kees Baks (1), Annelies Kop (1), Mariëlle de Waal (1).

HKC deelt de punten met Juliana

Meer foto’s van deze wedstrijd en de kampioenswedstrijd van HKC 2 zijn te vinden bij Picasa/Google+ voor het foto-overzicht, maar ook videofragmenten van dit zaalseizoen van op het Youtube-kanaal.