HKC/Creon Kozijnen A1 kampioen

Afgelopen zaterdag is HKC/Creon Kozijnen ongeslagen kampioen geworden in de 1e klasse. Tegenstander Synergo (de directe concurrent) werd met 15-12 verslagen in de kampioenswedstrijd en hierdoor is A1 de terechte kampioen geworden en promoveert het naar de Overgangsklasse.

Het waren spannende weken, want in twee weken tijd stonden er 3 pittige wedstrijden op de agenda. Allereerst de inhaalwedstrijd tegen SDO (V) op dinsdag 27 februari. Na een tumultueuze wedstrijd en een flinke achterstand, was er uiteindelijk toch een knappe 17-19 overwinning. Zaterdag 2 maart de wedstrijd tegen Sporting Delta, de nummer 3, wat altijd een lastige wedstrijd is. Uit werd hier nog een punt verspeeld, maar de thuiswedstrijd eindigde in een zakelijke 13-9 overwinning.

Uiteindelijk dus de wedstrijd tegen directe concurrent Synergo met vooraf als uitgangspunt 2 punten meer op de ranglijst en een onderling resultaat van +7. Het werd een echte kampioenswedstrijd, vol van spanningen. Synergo begon sterk en was in de eerste helft de bovenliggende partij. Maar de wedstrijd kantelde en langzaam maar zeker kreeg HKC de overhand. Verdedigend werden de teugels aangetrokken en aanvallend was er controle en door veel te herhalen vielen de doelpunten. HKC won met 15-12, en het kampioenschap is een feit.

HKC A1, kampioen

Spelers, coaches en trainers van het kampioensteam HKC/Creon Kozijnen A1

Hierdoor promoveert HKC naar de Overgangsklasse (en speelt het volgend jaar met schotklok). Een resultaat wat uiterst belangrijk is voor de ontwikkeling van het niveau van de jeugd. We zijn ambitieus als vereniging en de promotie van de A1 past hier natuurlijk perfect in. Een prestatie om trots op te zijn van het team van Harry, Marcel en Danny!

Foto’s van de kampioenswedstrijd tegen Synergo A1

📷: H. van Kekerix