HKC C1 verliest na matig duel tegen KVS C1 (3-5)

Na de nederlaag van vorige week tegen Tempo traden we vandaag aan tegen KVS uit Scheveningen. HKC en KVS deelde de gedeelde 5de plaats met tempo. De wedstrijd ging gelijk op maar door de fysiek sterke ploeg die de tegenpartij had heeft de C1 verloren.

De C1 was niet helemaal compleet. Ard (was op vakantie) en Manon(Hele week ziek geweest) was niet helemaal fit.
Voor de wedstrijd werd gezegd dat iedereen elkaar moest helpen en voor elkaar staan als een team. De vakken waren in de Aanval: Pauline, Manon, Quinten(invaller) en Rico. De eerste verdediging bestond uit: Bo, Merel, Frank en Rico.

De wedstrijd werd ingefloten door de scheidsrechter van GKV. De eerste aanval liep nog een beetje stroef doordat er 2 lange dames in het vak stonden. Na een aantal aanvallen wist iedereen zijn positie en wist Pauline haar taak om te aanvallen goed te benutten. Zij scoort de 1-0 en we begonnen goed. Gelijk de volgende aanval van de tegenpartij scoorde hun de gelijkmaker en dan konden we weer op nieuw beginnen. Het daarop volgende aanvalsvak kwam niet toe aan kansen en het verdedigingsvak liet de tegenstander te veel toe en de tegenstander kwam langszij, 1-2. Het aanvalsvak kon telkens maar 1 keer schieten omdat de tegenstander fysiek groot en sterk was. Het verdedigingsvak had het ook zwaar en liet de 1-3 door. Met die stand gingen we ook de rust in.

Manon ,die nog niet helemaal fit was, vroeg in de rust een wissel aan en Annemiek kwam erin voor haar.

In de 2de helft mocht het eerste aanvalsvak weer gaan aanvallen en dat draaide goed. Quinten ging vooral steunen. Rico in de vang staan en de 2 dames aanvallen. Pauline kon daardoor ook snel de 2-3 scoren door een strakke diepe bal van Annemiek en een goede aansteun van Rico. Jammer genoeg liet het verdedigingsvak gelijk weer een bal door en stond het weer 2-4. In de resterende minuten liet het verdedigingsvak nog een kort schot door. Frank scoorde nog met een prachtig afstandsschot. Dit schot was ook gelijk de eindstand.

HKC C1 heeft veel kwaliteiten alleen dat komt er nog niet echt uit. We krijgen nog 2 oefenwedstrijden in de zaal en dan begint het zaalseizoen. Iedereen moet de knop dan omzetten en klaargestoomd zijn voor deze zware hoofdklasse poule met O.A. DVO, Reehorst, SKF en DSC. Wij hopen dat we hier wel voor een verrassing kunnen zorgen en punten te kunnen pakken en misschien nog wel kans op een NK plekje te bemachtigen.

Wij bedanken alle toeschouwers die ons gesteund hebben en dat heeft ook zeker geholpen tegen Bijv. punten te pakken tegen de nummer 2 punten te pakken en tegen Deetos maar met 9-7 te verliezen. Wij hopen dat we jullie in het zaalseizoen met mooi korfbal te kunnen trakteren en dat we jullie weer allemaal zien in de Wielewaal of de Appelgaard.

Groetjes, de C1