HKC C1 tweede op het NK District C-jeugd

Eindelijk was het zover. Het NK District voor HKC C1.
’s Morgens vroeg klonken de eerste voetstappen richting de kantine van HKC. Eerst met de hele de ploeg ontbijten, voordat Verschoor busreizen het team en de vele supporters naar Rheden zou brengen.
Terwijl er van het ontbijt genoten werd, ontvingen alle spelers als klap op de vuurpijl shirtjes met hun naam, als herinnering aan het NK.

De busreis verliep voorspoedig, terwijl er werd genoten van de muziek die door de jeugd werd geselecteerd. Gelukkig duurde een nummer nooit langer dan 10 seconden…. 🙂

De eerste wedstrijd werd gespeeld tegen DSC C1 uit Eindhoven. Deze club is nog wel bekend van het afgelopen zaalseizoen bij het 1e. Ook nu werd DSC door onze C1 van het veld geveegd. Waar HKC zich onderscheidde van de andere vereniging met pressure verdedigen, schoot de aanval de balletjes er lekker in. Mooi ook om te zien dat alle reserves de gelegenheid hebben gekregen om mee te doen. Kun je later toch mooi vertellen dat je een NK hebt gespeeld!
De volgende wedstrijden tegen AVO en KCR werden ook gewonnen en zo werd HKC C1 eerste in de poule. Dit betekende een finaleplaats tegen OVVO C1 uit Maarsen.
Dat de finale een wedstrijd op zichzelf is, dat werd snel duidelijk. Waar de vorige wedstrijden frivool werden gespeeld en we het beste korfbal van Nederland hebben gezien, stond er nu duidelijk spanning op de gezichten van de spelers. Gelukkig was dit ook bij de tegenstander het geval en ging de wedstrijd gelijk op. Na twee maal een achterstand te hebben weggepoetst, moest HKC de overwinning aan OVVO laten. Een tweede plaats op een NK is natuurlijk een geweldige prestatie. Heel knap gedaan!

Nadat we weer veilig in Hardinxveld waren afgezet, wachtte er nog een leuke verassing. Op het plein bij Huis3 werd de ploeg opgewacht met confetti en enthousiaste familieleden en HKC supporters.
Een mooie afsluiting van een geweldige dag.

Wat zijn we trots op het team en de begeleiding. We hopen dat we nog heel lang van jullie talenten mogen genieten. En dat je dan later als je wat ouder bent op het terras bij HKC kan vertellen….Vroeger toen wij op het NK speelden….

Vanaf deze plaats willen we iedereen bedanken die aan dit succes zijn of haar steentje heeft bijgedragen.
Nu lekker genieten van een welverdiende vakantie en op naar volgend seizoen.

Namens het bestuur en trotse ouders,
Leon Fijnekam

HKC C1 op NK C-jeugd

Foto’s van de poulewedstrijden

Foto’s van de finale

Trainerscursus Spelenderwijs VerbeterenFriso Verdoorn jeugdcoördinator