HKC boekt overwinning op Bolnes

Afgelopen zaterdag stond voor de korfballers van HKC alweer de laatste thuiswedstrijd van het zaalseizoen op het programma. De wedstrijd die geen moment echt spannend was werd zonder overtuigend te spelen door HKC met 17-13 gewonnen.

In theorie kon HKC met nog twee wedstrijden te gaan en vier punten achterstand nog gelijk komen met koploper SDO. Dan moest er dus wel gewonnen worden. En al was er weinig vertrouwen dat SDO nog steekjes zou laten vallen, HKC wilde deze laatste strohalm wel vastgrijpen. Tegenstander Bolnes is verwikkeld in degradatiestrijd met Merwede en All-Ready. Er waren voor hen kostbare punten te verdienen in de Wielewaal.

Onder toeziend oog van pupil van de week Kaylee van Es(uit de E2), ging HKC goed van start. Reeds in de eerste aanval wist Menno Bakker een doorloopbal te scoren. Bolnes deed echter hetzelfde en wist binnen een minuut de stand weer gelijk te trekken. Bolnes leek niet van plan HKC de overwinning cadeau te doen en nam zelfs een 3-4 voorsprong. In het tweede gedeelte van de eerste helft stelde HKC echter orde op zaken. Francis Tromp, Arnold Tromp, Menno Bakker, Arjan de Haas en Astrid Fijnekam zorgden voor vijf HKC-doelpunten op rij. Beide ploegen scoorden nog eenmaal en gingen met een 9-5 stand rusten.

HKC had zich voorgenomen de score in de tweede helft verder op te voeren. Het was echter Bolnes dat voor de eerste drie doelpunten na rust zorgde. HKC wist echter op de juiste momenten steeds een gaatje te slaan, waardoor Bolnes nooit echt gevaarlijk kon worden. Vijf minuten voor het einde bracht coach Harry Kelderman Robert Kraaijeveld in het veld voor Arjan de Haas. Zijn eerste schot leverde meteen een doelpunt op. Verder scoorden in de tweede helft Arnold Tromp (4x), Sandra Advocaat (2x) en Francis Tromp voor HKC.

Na 60 minuten blies scheidsrechter Marius Timmer voor het einde van de wedstrijd bij een stand van 17-13.

Later op de avond werd bekend dat SDO de kampioenswedstrijd tegen De Vinken gewonnen had. Verder dan de tweede plaats zal HKC dus niet komen die zaalseizoen. Over twee weken staat nog wel de uitwedstrijd tegen All-Ready in Zierikzee op het programma, die HKC natuurlijk wel in winst om wil zetten.