HKC blijft korfballen, met coronaregels (29 sep)

HKC heeft kennis genomen van de additionele maatregelen, die het kabinet maandag 28 september heeft afgekondigd in de strijd tegen het coronavirus. Voor ons als korfballers zijn de volgende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus terug te dringen van belang: het niet toelaten van publiek bij sportwedstrijden en het niet openen van sportkantines.

Welke corona-regels zijn van toepassing op het sportcomplex?
Net als iedereen moet ook HKC haar uiterste best doen om verdere verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Het corona-virus is immers het land nog niet uit en wie het virus oploopt, kan daarvan ernstige gevolgen ondervinden. We moeten met zijn allen ons best doen risico’s te vermijden. Daarvoor volgen we de richtlijnen van het RIVM en de sportkoepel NOC-NSF.

En tegen iedereen zeggen we: gebruik vooral je gezonde verstand.

De basisregels van het RIVM zijn:

  • heb je klachten, blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen;
  • ben je 18 jaar en ouder: houd 1,5 meter afstand van anderen;
  • was vaak je handen;
  • vermijd drukke plekken.

Door de sporters en trainers hoeft op het sportveld tijdens trainingen en wedstrijden de 1,5 meter afstandsregel niet in acht genomen worden. Buiten het veld geldt die regel wel voor iedereen die 18 jaar en ouder is.

Geen toeschouwers op het sportcomplex
Het toelaten van toeschouwers bij wedstrijden op het sportcomplex is vanaf 29 september 18.00 uur niet meer toegestaan. Dit laten wij ook voor de trainingen gelden. Geen publiek bij wedstrijden, dus ook geen publiek bij trainingen.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regeling voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Vertrekken naar uitwedstrijden
Verzamelen voor een uitwedstrijd kan niet op de accommodatie. Verzamel op de parkeerplaats en spreek dit met je team af.

De kantine is gesloten
De kantine is voor alle activiteiten gesloten.

De kleedkamers
Rondom de wedstrijden zijn de kleedkamers geopend. Er kunnen dan per kleedkamer maximaal 4 personen tegelijk omkleden en maximaal 2 personen tegelijkertijd douchen.

Voor de trainingen geldt nog steeds, douchen en omkleden doe je thuis.

Wij rekenen erop dat de HKC-leden en bezoekers de noodzakelijke corona maatregelen respecteren. Alleen op die manier kunnen we allemaal blijven genieten van het korfbal.

Bestuur HKC.

HKC D1 en HKC D2 met Barbara brouwer en Olav van Wijngaarden