HKC blijft koploper na gelijkspel

Een afgeladen sporthal in Krimpen aan den IJssel toonde aan dat het afgelopen zaterdag om een heuse topper ging tussen KOAG en HKC. Qua korfbal viel het predicaat topper wat tegen, maar de spanning en uiteindelijk ook de sensatie vergoedde hierbij veel. Met het uiteindelijke gelijkspel als resultaat voelde vooral HKC zich behoorlijk tekort gedaan.

Na de openingstreffer van KOAG, duurde het even voordat HKC de korf wist te vinden, maar toen dat eenmaal gebeurd was, ging de BMN-ploeg goed door. De Hardinxvelders wisten een voorsprong te nemen, die vervolgens halverwege de eerste helft was uitgebreid naar 1-6. Mede door het weer scherp verdedigen van HKC bleven de doelpunten duur. De ploeg van Peter van Houwelingen bleef de bovenliggende partij, waarbij KOAG mede door een aantal verkregen strafworpen kon bijblijven. De ruststand werd bepaald op 4-8.

Na rust scoorden beide ploegen aanvankelijk om en om tot 6-10, waarna HKC een demarrage plaatste naar 6-12. Op zich een comfortabele voorsprong, maar het zorgde er niet voor dat HKC rustiger ging spelen. Daardoor slaagde KOAG erin weer in het spoor te komen van HKC, dat nog wel steeds een voorsprong van drie à vier doelpunten wist te handhaven. Een wissel aan de kant van de thuisclub betekende een impuls voor KOAG, omdat HKC geen vat kon krijgen op deze gevaarlijke aanvaller. Hierdoor kon KOAG nu wel dichterbij komen en zorgden zij ervoor dat de spanning in het laatste deel van de wedstrijd weer helemaal terugkwam. Na 13-16 kwam KOAG serieus dichterbij tot 15-16, waarna HKC weer wat lucht kreeg door in de voorlaatste minuut 15-17 te scoren. Een nieuwe treffer van KOAG betekende spanning in de laatste minuut, waarbij na een mislukte vrije bal bij HKC de bal nogmaals in de aanval van KOAG kwam. Hierin wist de thuisploeg via een snijbal te scoren en deze treffer werd in eerste instantie geannuleerd. Enkele seconden later bedacht de scheidsrechter zich echter en keurde het doelpunt alsnog goed: 17-17, wat meteen de eindstand was. HKC bleef vertwijfeld achter: enerzijds hadden zij sterk het idee dat hen een punt ontnomen was, maar anderzijds dat zij in het laatste deel van het duel de regie uit handen had gegeven.

De HKC-goals tegen KOAG werden gescoord door: John den Dunnen (6), Ruud aan de Wiel (4), Rianne Swets , Emiel en Niels Deventer (ieder 2) en Annelies Korevaar (1)

A.s. zaterdag speelt HKC thuis in De Wielewaal tegen het Zeeuwse Stormvogels, tegen welke ploeg in Westkapelle met 19-11 werd gewonnen. In ieder geval een gelegenheid om de koppositie te verstevigen. Aanvang van dit duel is 17.30 uur.