HKC blijft in de problemen

 HKC heeft in de thuiswedstrijd tegen RWA het tij niet kunnen keren. Waar een overwinning eigenlijk broodnodig was, moesten de Hardinxvelders wederom de punten aan de tegenstander laten en niet voor de eerste keer dit seizoen gebeurde dat weer met het kleinst mogelijke verschil. Nu zijn de onderlinge krachtsverschillen in deze eerste klasse toch al uiterst miniem wat ook blijkt uit de ranglijst, die behoorlijk in elkaar is geschoven. De uiteindelijke kampioen en degradanten zijn dan ook moeilijk te voorspellen, doordat wekelijks weer verrassende uitslagen zijn te noteren.

Moment in de wedstrijd HKC 1 - RWA 1

Bij HKC speelde Stefan de Groot voor de niet geheel fitte Tim Sterrenburg, terwijl Suzan de Boon weer in de ploeg stond voor Kelly de Bruin, die voorlopig nog wel noodgedwongen aan de kant zal moeten blijven. In de eerste fase van de wedstrijd had HKC het initiatief tegen de stugge ploeg uit Rhoon en dat vertaalde zich ook in een voorsprong. Een voorsprong die HKC ook bijna de gehele eerste helft kon behouden en in die fase wist de BMN-ploeg het lengte nadeel nog goed te compenseren. Tot vijf minuten voor rust kon HKC steeds bogen op een voorsprong, maar in de laatste minuten van de eerste helft was het voor RWA erop en erover. De bezoekers wisten de ruststand op 5-7 te bepalen.

In de tweede helft was het HKC dat als eerste de korf wist te vinden, maar vervolgens kon zij dat niet doortrekken. De ploegen gaven elkaar in het verdere verloop weinig toe, maar in tegenstelling tot de eerste helft was het nu steeds RWA dat aan de goede kant van de score stond. Het niveau van de wedstrijd was niet echt goed, maar doordat de ploegen elkaar niets toegaven en de spanning volop in de wedstrijd aanwezig was, bleef het een interessante ontmoeting. HKC haakte steeds weer aan, maar het was opvallend dat wanneer HKC had gelijkgemaakt, direct in de volgende aanval RWA tot scoren wist te komen. Dat belette HKC om het initiatief naar zich toe te trekken. Vanaf 9-9 herhaalde zich steeds het zelfde tafereel: RWA nam keer op keer een voorsprong en HKC maakte even zovele keren gelijk. Toen HKC in de laatste minuut voor 12-12 zorgde leek dat ook de eindstand te worden, maar ook nu antwoordde RWA alsnog en wist zodoende beslag te leggen op twee belangrijke punten: 13-12. Voor HKC dus weer een zure nederlaag en het zal zich de eerstvolgende wedstrijd, over twee weken uit tegen KCR, moeten herpakken om uitzicht te houden op handhaving in de eerste klasse.

De HKC-doelpunten werden gescoord door: Niels Deventer (4), Esther de Groot, Stefan de Groot, Francis Tromp en Marlies aan de Wiel (ieder 2).

Fotoverslag

{oziogallery 748}

Foto’s : M. de Rooij

Fotoverslag HKC 2 – RWA 2

{oziogallery 749}

Foto’s : M. de Rooij