HKC bij de les tegen ODO

In de uitwedstrijd tegen ODO bleek dat trainer/coach Dick van Houwelingen met zijn team de teleurstellende uitbeurt tegen KOAG van vorige week goed had geanalyseerd. Er was een opvallend verschil in beleving en spelopvatting te constateren; vanaf de eerste minuut beheerste HKC de wedstrijd en ODO kon alleen maar volgen. Enig verwijt dat de Hardinxveldse ploeg gemaakt kon worden is dat het tot halverwege de tweede helft duurde voordat er echt afstand van ODO genomen kon worden.

In de eerste minuut had Niels Deventer met zijn eerste schot succes en na de snelle gelijkmaker van de thuisclub, bracht aanvoerder Francis Tromp in de 4e en 5e minuut met twee benutte vrije ballen de score op 1-3. Scherp verdedigen enerzijds en geduldig aanvallen anderzijds maakten dat HKC domineerde en de marge van twee doelpunten bleef in de gehele eerste helft minimaal gehandhaafd. Belangrijk was dat Menno Bakker enkele malen op de juiste momenten wist toe te slaan. De 5-7 ruststand was een magere afspiegeling van het krachtsverschil in de eerste helft. Het duurde tot tien minuten in de tweede helft voordat HKC het verschil met de ploeg uit Maasland ook in de score tot uitdrukking ging brengen en wist men uit te lopen naar 7-11. Het warme weer zorgde ervoor dat er ook conditioneel het een ander van de ploegen werd gevraagd en ook op dit punt toonde HKC zich de bovenliggende partij. Belangrijk was ook dat er als een collectief geopereerd werd en de aanvallen over verschillende schijven liep, waardoor ODO steeds minder grip kreeg op de Boven-Hardinxvelders. De HKC schutters slaagden er in de laatste fase in gemakkelijk van afstand de korf te vinden, maar ook de treffer uit een doorloopbal van Emiel Deventer was fraai. Nadat HKC was uitgelopen naar 8-14 pakte een wissel in de slotfase aan de kant van de thuisclub nog goed uit voor hen en kwam men op 10-14. Het laatste woord was aan HKC routinier Arnold Tromp die vanuit een korte kans de eindstand op 10-15 bepaalde.

De scores van HKC werden tegen ODO verzorgd door: Niels Deventer 5, Arnold Tromp 3, Francis Tromp, Menno Bakker en Emiel Deventer ieder 2 en Esther Bot 1.

A.s. zaterdag ontvangt HKC een oude bekende in het Voorburgse VEO. Belangrijke taak voor HKC is om dezelfde instelling als afgelopen zaterdag te tonen en daarmee de tweede plaats die men nu op de ranglijst inneemt te verstevigen. Aanvang 16.00 uur.