HKC beslist zonovergoten duel in de laatste 10 minuten

Met nog drie wedstrijden te gaan in het veldseizoen 2008-2009 ontving HKC afgelopen zaterdag KCC/Van Santen Makelaars. Beide ploegen waren al zeker van handhaving in de overgangsklasse, waardoor er ‘vrij’ kon worden gespeeld. Desondanks was HKC wel gemotiveerd aangezien de vorige ontmoeting met KCC werd verloren.

Op een zonovergoten en windstil kunstgrasveld aan de Pieter de Hooghstraat begon KCC sterk aan de wedstrijd. Binnen 4 minuten keek HKC tegen een 0-2 achterstand aan. Na een doelpuntloze periode van 10 minuten wist de ploeg uit Boven-Hardinxveld na ongeveer een kwartier spelen de stand gelijk te trekken. Hierna liep KCC weer iets uit en werd de rust bereikt met een 5-7 achterstand.

 

In de tweede helft veranderde het spelbeeld nauwelijks. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het verschil bleef twee punten en na een kwartier spelen nam KCC zelfs een voorsprong van 3 punten. Dit was het omslagpunt in de wedstrijd. HKC werd sterker en draaide de duimschroeven aan waardoor binnen 10 minuten de 6-9 achterstand was omgezet in een 10-9 voorsprong. KCC bleek nog niet verslagen en wist weer op een 10-11 voorsprong te komen. HKC had uiteindelijk de langste adem en forceerde in de laatste minuten, tot ongeloof van de bezoekers, een knappe 12-11 winst.