HKC beleeft slechte generale voor belangrijk drieluik in de competitie

 In de uitwedstrijd tegen de favoriet voor de titel Sporting Delta, kon HKC niet mee in het reboundgeweld van de lange mannen en snelle vrouwen uit Dordrecht.

Waar HKC goed begon aan de wedstrijd en na de 1-1 zelf het betere van het spel ten toon spreidde had men uit moeten lopen in de score. Helaas waren de doelpunten in de openingsfase schaars aan beide zeiden en kon HKC niet profiteren van het goede spel. Sporting Delta ging langere aanvallen spelen en daaruit ook de doelpunten maken. Wat een ruststand van 13 tegen 5 opleverde, uiteindelijk een ruststand die later niet meer overbrugbaar bleek.

Moment in de wedstrijd Sporting Delta 1 - HKC 1

Na de rust kwam HKC een stuk beter uit de kleedkamer wat resulteerde in drie doelpunten op rij. Na om en om gescoord te hebben stond het na 10 minuten spelen 16-11 en leek HKC terug te gaan komen in de wedstrijd. Maar de marge van 5 doelpunten kon niet meer worden ingehaald. De wedstrijd was er dus een met 2 gezichten na en matige eerste helft kon HKC goed mee in de 2e helft met de koploper. Deze 2e helft bied zeker perspectief voor de komende wedstijd tegen SDO uit Veldhoven waarin gewonnen dient te worden. In de vorige wedstrijd tegen deze ploeg wist men een achterstand van 3 punten vlak voor tijd nog weg te poetsen. Er mag dus niet te gemakkelijk over deze wedstrijd worden gedacht. De steun van het thuispubliek is daarom ook erg hard nodig.

Helaas wist ook HKC 2 net niet te winnen van KCC 3. En heeft dus zaterdag ook een belangrijke wedstrijd op papier staan tegen Fortuna.

 

 

 

 

Fotoverslag

{oziogallery 704}

Foto’s: A. Verschoor & M. de Rooij

Fotoverslag KCC/Delta Logistiek 3 – HKC 2

{oziogallery 705}

Foto’s: M. de Rooij