HKC behoud koppositie na winst op ONDO

HKC had een goede serie neer gezet en wilde daar tegen ONDO met de start van het nieuwe jaar op voort borduren. Het trof ONDO thuis in een goed gevulde Wielewaal.
HKC had de pech dat schutter Niels Deventer geblesseerd was geraakt. De vraag was hoe het vlaggenschip dat op zou vangen. Rianne Swets en Kees Baks waren tijdens het kerstreces weer opgelapt en aangesloten. ONDO had net als HKC laten zien dat het over een makkelijk scorende ploeg beschikt en ook dat het de zelfde ambitie heeft als HKC, namelijk promoveren uit de 2de klasse.

HKC begon met dezelfde overtuiging als de laatste weken en liet er geen gras over groeien. Het had een bliksemstart en wist vlak na het beginsignaal te scoren via Ruud Aan de Wiel die gelijk z´n waarde bewees voor het team. Het was snel duidelijk dat ONDO beschikte over veel lengte met name bij de dames, maar ook dat het qua spel en baltempo niet over had op HKC. HKC profiteerde direct van balverlies en bracht via John den Dunnen, na goed uitblokken onder de korf de stand op 2-0. ONDO had moeite om het spel te maken en wist ondanks het lengtevoordeel niet de juiste mensen in stelling te brengen. Verdedigend zat HKC er boven op en het was duidelijk dat als HKC druk zet op de tegenstander het iedere tegenstander in deze poule lastig kan maken. Via de teruggekeerde Kees Baks werd het 3-0 en HKC verzuimde de voorsprong uit te breiden. ONDO kwam terug tot 3-3 en HKC dreigde weer te verzanden in goed korfbal zonder een zuivere afronding. Toch was ONDO niet in staat om te profiteren en tegen het einde van de rust wist HKC via Emiel Deventer (2x), Esther de Groot en Rianne Swets een verdiende 8-4 voorsprong op te bouwen. ONDO wist nog een keer door onoplettendheid te scoren en bracht de score op 8-5. Het leek er op dat HKC over had en deze wedstrijd naar zich toe zou kunnen trekken.

Net na de rust bracht Ruud aan de Wiel de stand op 9-5 en het duurde vrij lang voor dat ONDO weer van zich liet horen. Toch kwam het via een aantal afstandschoten weer dichterbij en HKC maakte het zichzelf lastig, ONDO ging rustig verder en nam mede door een schotloze periode van HKC brutaal een 9-10 voorsprong. HKC leek wakker geschud en nam weer het heft in handen en wist 10 minuten voor tijd op een 13-10 voorsprong te komen via Emiel Deventer. Coach Peter van Houwelingen voerde nog wat wissels door en na een lange aanval die door Esther de Groot werd afgerond stond er een comfortabele 14-12 voorsprong. HKC leek de wedstrijd rustig uit te spelen en had de zege binnen, maar vlak voor tijd blesseerde Kees Baks zich naar het zich liet aanzien ernstig en hij zal waarschijnlijk voor langere tijd uitgeschakeld zijn. Sterkte vanaf deze plek!

HKC speelt volgende week wederom een thuiswedstrijd. Vriendenschaar uit Bodegraven komt op bezoek, aanvang 17:35 uur. HKC wist de uitwedstrijd nipt te winnen.

Scores HKC deze middag: Emiel Deventer 3, Ruud aan de Wiel 3, Esther de Groot 2, John den Dunnen 2, Annelies Korevaar 1, Rianne Swets 1, Kees Baks 1, Mariëlle de Waal 1.