HKC begint veldseizoen met uitwedstrijd bij Nieuwerkerk

Voor HKC 1 start aanstaande zaterdag 08-09 de competitie met een uitwedstrijd bij het sterke Nieuwerkerk 1. Na een voorbereiding welke van start ging op zaterdag 18 augustus met een trainingsmiddag op eigen veld en waarin geoefend werd tegen GKV/Enomics, Vriendenschaar, SKF (3x winst) en Tilburg (gelijkspel) mag de ploeg van trainer/coach John Spek nu dus voor het echt aan het werk. De wedstrijd van zaterdag is een mooi meetmoment om te zien waar de ploeg van John Spek en Raimond Nieuwenhuizen op dit moment staat.

Ten opzichte van het afgelopen veldseizoen, wat na de promotie uit de 1e klasse werd afgesloten met een 2eplaats achter kampioen De Meeuwen, is HKC 1 aan de kant van de heren op 3 plaatsen gewijzigd. Niels Deventer, Jaïr Korf de Gidts en Mark Klop maken geen deel meer uit van de selectie. Daar tegenover staat de komst van de sterke er ervaren heren Corné Troost, Eliza Roest en Sanne Langendoen. John den Dunnen (c), Stefan den Breejen en Tjeerd Gort complementeren het heren 6-tal waarmee de start van de competitie in gegaan zal worden.
Aan de kant van de dames is het team stabiel gebleven en daar zijn we blij mee! De 5 meiden die vorig jaar ook het 1e team van HKC vertegenwoordigden staan ook dit seizoen weer binnen de lijnen. Dit betekend dat Kelly de Bruin, Esther de Groot, Rianne Swets, Lotte Scherstra en Annelies Kop ook komend seizoen in het zwart-wit te bewonderen zijn.

In de sterke overgangsklasse D waar meerdere teams de titel ambiëren zal zaterdag dus aangetreden worden in en tegen topfavoriet Nieuwerkerk.
Dit team van Leon Simons wat zich afgelopen zaalseizoen knap handhaafde in de hoofdklasse is ook op een aantal plaatsen gewijzigd. Eunice Havenaar-Punt, Kores Punt en Tim Nome namen afscheid van de selectie waarmee de nodige ervaring uit de ploeg verdween. Met de (terug)komst van Mats Rodenburg (Dalto), Laura v.d. Linden (DeetosSnel), Miriam Swart en Emma Colléé is het aanwezige “jeugdige” talent alleen nog maar groter geworden. Nieuwerkerk heeft in de media de ambitie uitgesproken om een stabiele hoofdklasser te worden en heeft hier ook de selectie, organisatie en achterban voor.
In het seizoen 2007-2008 speelden beide teams voor het laatst in competitieverband tegen elkaar.
Op 17 mei 2008 wist HKC toen met 10-5 thuis van de ploeg uit Nieuwerkerk te winnen.
HKC 1 zal ook komende zaterdagmiddag alles doen wat in haar macht ligt om de punten richting Boven-Hardinxveld mee terug te nemen. Aanvang van de wedstrijd om 15.30uur op sportveld De Kleine Vink in Nieuwerkerk. Het door Novafront en Klop Watersport gesponsorde team kan uw support ook hier goed gebruiken.