HKC begint met winst

Afgelopen zaterdag 12 november is HKC de zaalcompetitie goed begonnen. De spannende wedstrijd tegen VEO werd met 16-15 gewonnen door de Rabo-formatie. Na een 8-7 ruststand werd het in de laatste minuten nog spannend, maar HKC wist toch nog de punten in eigen huis te houden.

HKC startte de wedstrijd voortvarend door gelijk een 2-0 voorsprong te nemen (tweemaal Arnold Tromp). De tweede aanval echter had problemen met het vinden van de korf en zodoende kan VEO weer terugkomen in de wedstrijd. Na wederom een doelpunt van Arnold Tromp, die de gehele wedstrijd in aanvallend opzicht zeer goed op dreef was, kwam HKC weer aan de goede kant van de score. Ook het andere vak wist nu de doelpunten mee te pikken en door doelpunten van Stephan de Boon, Jacqueline de Boon en Arnold Tromp kwam HKC op een 6-3 voorsprong. Deze voorsprong werd echter door VEO binnen 3 minuten weer te niet gedaan en het was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden. Door doelpunten van Sandra Advocaat en Emiel Deventer brak de rust aan bij een stand van 8-7 in het voordeel van HKC.

In de rust werd afgesproken verdedigend meer druk te geven en vooral geen “domme” doelpunten meer door te laten. Toch wist VEO direct weer gelijk te komen. Het waren echter Francis Kraaijeveld en Arnold Tromp die het verschil weer op 2 brachten. Nu was het zaak om deze 2 punten te consolideren en VEO niet meer in de buurt te laten komen. Dit lukte goed, want om en om scorend (doelpunten Sabrina Loeve, Jacqueline de Boon en ja; Arnold Tromp) kwam de stand op 16-14 te staan met nog 5 minuten te spelen. VEO drong nog aan door de 16-15 redelijk snel te scoren, maar daarna zat de HKC verdediging potdicht en wist de aanval lange aanvallen te spelen tot het verlossende fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter ’t Lam. De eerste wedstrijd van het seizoen werd zodoende gewonnen en het is nu zaak de goede lijn die HKC heeft neergezet door te trekken, beginnende bij de uitwedstrijd tegen Vitesse volgende week.