HKC begint goed aan het nieuwe jaar

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen hekkensluiter Bolnes op het programma. De Boven-Hardinxvelders sloten het vorige jaar af met een gelijkspel en waren vastberaden om geen volgende misstap te maken. Coach Harry Kelderman had in aanloop naar deze wedstrijd besloten om de vaksamenstelling te wijzigen met het oog op de komende wedstrijden.

HKC werd al snel verrast door de thuis spelende ploeg, na twee minuten spelen keken de Rabobankformatie al tegen een 2-0 achterstand aan. HKC had in de begin fase moeite met de nieuwe vaksamenstelling en kwam maar moeilijk tot goede kansen. Na een aantal aanvallen waarin de zuivere afronding ontbrak, waren het Arno den Breejen en Menno Bakker die de stand gelijk trokken. Direct daarna was het Francis Kraaijeveld die twee keer het vizier op scherp had staan, wat resulteerde in een 2-4 stand na een kwartier spelen.

HKC scoorde via Menno Bakker en Arnold den Breejen, maar Bolnes liet even vaak van zich spreken. Met nog twee minuten op de klok was de tussenstand 4-6. In de slotfase van de eerste helft probeerde beide ploegen doelpunten te forceren. De Hardinxvelders slaagde hierin via Astrid Andriessen en Arnold Tromp, ruststand 5-8.

Direct na rust was het Arnold die met een afstandsschot de marge op vier doelpunten bracht. De thuisploeg deed twee keer iets terug en wist de stand naar 7-9 te trekken. De spanning was weer terug in de wedstrijd. Dit leek de Hardinxveldse ploeg scherper te maken, want in een tijdsbestek van vier minuten waren het Sandra Advocaat, Arnold Tromp en Menno Bakker die van afstand scoorde. Er stond een comfortabele 7-12 stand op het scorebord met nog een kwartier te spelen.

HKC bleef zuiver schieten van afstand, schoten van Francis Kraaijeveld, Arjan de Haas en twee maal Menno Bakker brachten de stand naar 7-16. De thuis spelende ploeg wist nog drie keer doel te treffen. Schoten van Francis Kraaijeveld en Menno Bakker zorgden voor een 10-18 eindstand.

Zo begon HKC goed aan het nieuwe jaar en hoopt het volgende week thuis tegen All Ready de koppositie vast te houden.