HKC B2 stuurt medekoploper Sperwers B1 met lege handen naar huis

Afgelopen zaterdag stond voor onze B2 de belangrijke wedstrijd tegen medekoploper Sperwers B1 uit Rotterdam op het programma.
Beide teams hadden nog geen punten gemorst deze competitie en in sporthal de Appelgaard werd de eerste onderlinge confrontatie gespeeld.

Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd en het was duidelijk dat ze aan elkaar gewaagd waren. Het duurt lang voordat de eerste treffer valt aan de kant van HKC. In de 13de minuut is het 1-0. HKC houdt het initiatief in de wedstrijd maar komt moeilijk tot scoren. Vóór de rust lukt dit nog twee keer zodat we de rust in gaan met een 3-0 voorsprong. Na de rust komt Sperwers direct op 3-1, maar in de daaropvolgende aanval maakt HKC er 4-1 van en binnen 5 minuten is het dan al 6-1. Dan volgt er een periode van 10 minuten waarin niet wordt gescoord.

Sperwers breekt de score weer open met twee treffers en komt terug tot 6-3. Maar onze B2 laat zich niet van de wijs brengen, scoort nog drie maal en speelt de wedstrijd rustig uit. Eindstand is uiteindelijk 9-3. Een goede overwinning in de race om het kampioenschap. Met dank aan invallers Eva, Elisa en Kyam.

Volgende week staat de “uitwedstrijd” tegen Vriendenschaar B2 op de agenda om 14.00 uur in de Appelgaard. We hopen u daar weer te zien om ons aan te moedigen.

HKC B2