HKC B1 wint van Tilburg B1 met niet overtuigend goed spel

Na de matige wedstrijd van vorige week was het voor de B1 taak om zich vandaag te herstellen en goed te spelen, we namen op tegen KV Tilburg B1. Deze week goed getraind, en al bezig op een belangrijke wedstrijd die volgende week op het programma staat tegen KCR. KCR staat eerste met 2 punten boven ons, maar daar genoeg over nu na de wedstrijd van afgelopen zaterdag.

We moesten vandaag al vroeg spelen om 10 uur in de Wielewaal, nadat we beetje dufjes hadden ingeschoten gingen we bespreken. In de bespreking werd vooral duidelijk gemaakt dat we goed hadden getraind, en dat vandaag moesten laten zien!

Scheidsrechter Wim Hoekwater floot rond 5 over 10 de wedstrijd in. We begonnen erg scherp en er werd goed gekorfbald. De 1-0 werd al gemaakt in de eerste aanval door Aron. Niet veel later werd ook de 2-0 binnen geschoten door Aron, een goed en scherp begin! En ook de 3-0 werd gescoord, er werd goed gekorfbald duidelijk gespeeld en vooral voor elkaar gewerkt! Toen deed Tilburg wat terug uit een vrije bal werd de 3-1 gemaakt. Het andere vak had weer een legioen aan kansen, maar de afronding was wat minder. Toch werd er goed korfbal gespeeld en kreeg Tamara een strafworp mee, Stan wist hem te benutte en er stond een stand van 4-1 op het scorebord. Toen zakte de wedstrijd wat in. De bal tempo ging omlaag en de scores bleven uit. Wel hadden we nog ontzettend veel kansen maar de bal ging niet door de korf. Net voor rust maakte Tamara nog een doorloopbal en stond er een stand van 5-1 op het scorebord. Tilburg kreeg nog een makkelijke strafworp die in eerste instantie werd gemist maar opnieuw genomen mocht worden, en er stond dus een rust stand van 5-2 op het scorebord.

In de rust veel complimenten, zo door blijven spelen alleen de afronding moest beter. Frank had het vooral over details dat dat erg belangrijk was de tweede helft, op naar de zaal en knallen de tweede helft!

De tweede helft ging het toch echt wat minder, veel onderscheppingen en veel balverlies. Geen goede rebound en veel 1 schots aanvallen. Tilburg profiteerde ervan en een dame scoorde alweer haar 2e vrije bal, 5-3. Daarna opnieuw heel lang geen doelpunten. Tilburg ging steeds beter spelen, en voelde dat er wat in zat. Bij ons ging het steeds slechter en er werd gewoon niet goed gespeeld. Toch bleven we doorzetten en dat resulteerde na veel minuten zonder een doelpunt toch een goal door Aron en werd de stand 6-3. Ook Tamara scoorde nog een schot en bracht het verschil weer op 4. 7-3. De laatste minuten opnieuw slecht spel, en de scheidsrechter die een prima wedstrijd floot ( mag ook wel eens gezegd worden ) maakte een einde aan de wedstrijd met de eindstand 7 tegen 3.

Om volgende week van KCR te winnen moet er toch echt beter gespeeld worden. Een goede eerste helft met een legioen aan kansen maar de tweede helft was echt zacht gezegd slecht! Dus nog genoeg om op te trainen deze week en dan zaterdag om 12:00 knallen in Ridderkerk tegen de nieuwe fusie club KCR. Als we die wedstrijd winnen staan we samen met KCR op de kop positie.

We zien jullie dus heel graag om 12:00 uur in Ridderkerk in sporthal de Fakkel. Om 14:10 speelt ook de A1 daar tegen KCR A1.

Tot zaterdag!