HKC B1 wint tegen DKB B1!

Afgelopen zaterdag nam HKC B1 het op tegen DKB B1 uit Best. Om kwart over 12 gingen we opweg naar Best, na een poos zoeken hadden we de sporthal gevonden. Even snel omkleden, bespreken, warmlopen & snel beginnen.

We begonnen in de aanval met Aron, Jannick, Anieke & Tamara. Verdedigend begonnen we met; Kyam, Stan, Eva & Ingeborg. We begonnen goed en al vrij snel lag het eerste doelpunt er in, door het goede werken van Tamara en Anieke, scoorde Anieke de 1-0. Maar niet voor lang want DKB scoorde een paar minuten later de 1-1. Het andere vak ging aanvallen, het draaide daar niet zo lekker, veel bal verlies. Na een paar kansen van Stan en Eva, scoorde Stan door een schot de 2-1. En gelijk erna scoorde Eva uit een ver schot de 3-1 binnen. Het andere vak mocht weer gaan aanvallen, dat draaide beter maar kwam niet tot scoren, dat deed DKB wel, door 2 -slechte- schoten werd de stand weer gelijk 3-3.

Met 3-3 gingen we de rust in, een niet al te beste eerse helft, gelukkig blijft Esther altijd vrolijk, en gingen we er de 2e helft weer tegen aan!
Het vak van Eva draaide niet goed, vaak balverlies. Kwamen niet tot goede kansen, maar toch kreeg Stan een strafworp mee door een goede aageven van Eva. 4-3 stond het halverwege de 2e helft. Esther greep in en wisselde Kyam voor Stefan. Stefan stond een paar minuten in het veld en scoorde door een goede bal van Ingeborg de 5-3. DKB deed iets terug en scoorde opnieuw uit een – slecht – schot de 5-4. Het vak van Aron mocht eindelijk eens even aanvallen, het vak draaide goed, kwam tot goede kansen en Aron scoorde de 6-4 door een schot. Maar weer was het DKB dat iets terug deed, en scoorde de 6-5. Stan was er langs en de tegenstander sloeg de bal uit z’n handen opnieuw een strafworp, 7-5 werd de stand. Met nog 4 minuten op de klok scoorde DKB de 7-6, zal het dan toch nog spannend worden? Het andere vak speelde goed en opnieuw door een schot van Aron werd de stand op 8-6 gebracht, de bal ging nog 1x diep naar achter bij DKB en die brachten opnieuw door een schot de 8-7 op het scorebord, gelukkig floot de scheidsrechter af en was de overwinning binnen.

We hebben niet goed gespeeld, en van zo’n ploeg maar met 8-7 winnen is niet al te best. Maar ieder team heeft wel is een slechte dag, de 2 punten waren¬† binnen.

scores : Stan 3x – Aron 2x – Anieke 1x – Eva 1x – Stefan 1x.

We gaan ons nu weer voorbereiden op de laatste wedstrijd voor de vakantie Deetos B2, we hopen de kerstvakantie in te gaan met 6 punten. We zien jullie graag zaterdag om 12 uur in de Appelgaard.
HKC B1.