HKC B1 wint knap van DVO B1

HKC B1 wachtte vandaag op koploper DVO B1 in de Appelgaard, DVO B1 stond met 1 wedstrijd verloren op plek 1. Wij stonden gedeeld met Tilburg op plek 3 met 3 wedstrijden verloren. DVO B1 heeft verloren van Woudenberg B1, waar wij van hadden gewonnen. De vorige wedstrijd ging met ruim verschil ( 15-2 ) naar DVO B1, dus we wisten dat we het erg lastig gingen krijgen! Maar we zijn de laatste 5 wedstrijden ongeslagen, dus je weet maar nooit.

 

Moment in de wedstrijd HKC B1 - DVO B1Om kwart voor 11 was iedereen al in de sporthal, en gingen in de rust van de C1 lekker inschieten, er gingen veel schoten in! Na het schieten even bespreken en er werd duidelijk gezegd, dat we er gewoon vol vertrouwen in moesten gaan ( dat was niet bij iedereen het geval, na de dikke nederlaag van vorige keer) en dat we DVO B1 moesten irriteren, hun hebben de laatste wedstrijden allemaal dik gewonnen, dus misschien gingen ze wel een beetje makkelijk over ons denken! Vanaf minuut 1 scherp zijn, en wij kunnen niks verliezen, na de bespreking warmlopen, en rond kwart over 12 begonnen we aan de wedstrijd.

We begonnen in de aanval met; Aron, Stan, Kelly & Eva. Verdedigend begonnen we met; Stefan, Jannick, Anieke & Tamara. Ingeborg en Kyam stonden er vandaag naast.. We begonnen goed, en gelijk de eerste aanval viel de bal al in het mandje, het wordt bijna traditie maar Aron scoorde de 1-0. Dat was lekker! De doelpunten vielen aan beide kanten, en door scores van Anieke , Stan , Aron & Kelly stond er een stand van 6-3 op het scorebord in het voordeel van HKC, toen verslapte we wat, en daar profiteerde DVO van, DVO kwam weer in de buurt, en kwam zelfs gelijk tot 6-6. Toen een tijdje geen doelpunten maar toch was het DVO wat nog 2 maal scoorde voor rust, 8 – 6 stond halverwege op het scorebord, een stand waar we tevreden mee waren! Al 4 doelpunten meer als vorige wedstrijd.

In de rust werd gezegd dat we echt goed aan het spelen waren, en scherp waren begonnen. En dat we zo door moesten blijven spelen. Alle puntjes werden nog op de I gezet, en de 2e helft gingen we weer knallen!

De 2e helft gingen we weer van start, de wedstrijd was erg fysiek. De scheidsrechter gaf veel strafworpen en vrije ballen aan beide kanten, bij DVO leverde dat wel wat irritaties op, maar wij gingen door waar we aan het begin van de eerste helft aan waren begonnen, korfballen! We kwamen weer in de buurt, en door scores van Stefan , en Anieke die deze wedstrijd haar strafworpendag had, kwamen we zelfs weer tot 9-9. Iedereen ging er weer in geloven, en ook het publiek ging achter ons staan! Vanaf dat moment kwamen we eigenlijk elke keer voor. Maar DVO geeft zich niet zo snel verloren. en we kwamen op 3 doelpunten voorsprong, maar DVO kwam weer in de buurt. Veel doelpunten werden er gescoord door veel slimme balletjes! En Anieke die scoorde nog maar is een schot. 10 minuten stond er een stand van 13 tegen 13 op het scorebord. In die 10 minuten zijn veel dingen gebeurd, rare strafworpen, Tamara die geblesseerd was, maar gelukkig verder kon! Maar het belangrijkste, we gingen door met scoren! Door scores van Aron , Anieke en Kelly werd de voorsprong uitgebreid, en kwamen we op 16-13 voorsprong, met nog 4 minuten. We wisten dat we dicht in de buurt waren! We bleven met z’n alle scherp, en bleven goed korfballen! In die laatste 4 minuten is niet meer gescoord, het laatste fluit signaal klonk, en wat nog niet veel ploegen is gelukt dit seizoen, is HKC B1 wel gelukt! Winnen van DVO B1 !

Een goede wedstrijd, met zijn alle er voor geknokt, ook al hadden we niet veel hoop na die dikke nerderlaag van vorige keer! Zo zie je maar, al ga je er met z’n alle voor kan je ook van een ploeg als DVO winnen! Maandag krijgen we onze verdiende taart. En gaan we weer hard trainen voor de volgende wedstrijd, die spelen we om 11 uur thuis in de Appelgaard tegen Tilburg B1, waar vorige x van verlore werd met 8-6 ( rust 6-2 voorsprong ) we gaan proberen onze ongeslagen status van de laatste paar weken voort te zetten, als DVO nou nog een keer een misstap maakt en wij blijven winnen, dan zit er misschien wel meer in als de 2e plek? We staan nu nog steeds gedeeld met Woudenberg op plek 3.

Scores; Anieke 5x – Aron 4x – Stefan 2x – Stan 2x – Kelly 2x – Jannick 1x.

Tot zaterdag om 11 uur in de Appelgaard!

HKC B1.

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20110122HKCB1DVOB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

(Met dank aan Stan de Groot voor de foto’s)