HKC B1 wint in Goes!

Voor de B1 stond een uitwedstrijd in Goes op het progamma. De ploeg die we vorige week ook al troffen op eigen veld, hekkensluiter Blauw – Wit. Door de rust stand van 5-3 liepen we vervolgens uit naar een stand van 9-3, toen was de wedstrijd eigenlijk beslist en stond er na 60 minuten korfbal de uitslag 12-6 op het wedstrijdformulier in het voordeel van HKC B1.

Moment in de wedstrijd Blauw Wit B1 - HKC B1

Rond 9 uur vertrokken we met de auto’s van Frank, Tamara & Jessica richting Goes. Jannick uit de A1 ging mee als reserve. Na een fille kwamen we rond kwart voor 11 aan op het sportcomplex in Goes. Blauw – Wit beschikt niet over een kunstgras veld dus we speelden op gras. Nadat iedereen na had gedacht welke schoenen er werden aangetrokken stonden we uit eindelijk rond 5 voor 11 met z’n alle op kunstgras schoenen op het veld voor de voorbereiding. Rond kwart over 11 klonk het eerste fluit signaal van de scheidsrechter.

Voordat de wedstrijd begon eerst nog een duidelijk regel van de scheidsrechter voor de coaches dat hun plek de bank was en nergens anders. En daarna konden we met de eerste aanval ( Aron, Stan, Tamara, Jessica ) beginnen aan de wedstrijd.In de eerste aanval werd ook gelijk gescoord, het eerste schot van Aron betekende ook gelijk een doelpunt, 1-0. Ook de 2e aanval verliep goed, en door een lange aanval & vooral een duidelijke aanval kon Jessica een mooi ver afstand schot binnen schieten en stond het alweer 2-0. Helaas wist ook Blauw – Wit direct de aanval erna te scoren, en kwam door een schot weer terug tot 2-1. De eerste minuten gingen de doelpunten hard. De andere aanval ( Stefan, Twan, Anieke & Ingeborg ) verliep ook goed en door een mooie korte kans van aanvoerder Stefan stond het alweer 3-1. Toen was Blauw – Wit weer aan de beurt en kwam weer terug tot 3-2. Maar Aron maakte een mooie doorloopbal door goed voorbereidend werk van de rest van het vak de 4-2. Toen werd er een periode niet gescoord, er was wat onduidelijkheid, maar toen de punten weer waren besproken werd er ook gelijk een mooie doorloopbal gemaakt door Anieke! Blauw – Wit wist nog 1 keer te scoren voor rust, en daardoor bezochten we de kleedkamers met een stand van 5 tegen 3 in het voordeel van HKC.

In de rust werden nog een paar puntjes besproken en de 2e helft mochten we weer knallen. Even het gras weer onder de schoenen vandaan halen en dan het gras weer op!

De 2e helft begonnen we ook weer direct goed. Door een prima verzorgde aansteun van Tamara kon Stan voor de doorbraak gaan en werd gehinderd door een dame, gelukkig wist Stan weer een strafworp te maken en pracht het verschil op 3, 6-3. Aanval erna opnieuw een doelpunt door een korte kans van Aron. In het andere vak draaide het ook goed. Er werd uitstekend gerebound door Twan daardoor werden de 3 andere spelers goed in positie gebracht en wisten we via Stefan & Anieke beide een korte kans het verschil op 9-3 te brengen. Dat moest genoeg zijn. Het vak van Aron begon wat makkelijker te spelen, de scheidsrechter maakte wat rare beslissingen, daar raakte Tamara & Jessica wat gefrustreerd door en kregen ook direct hun laatste waarschuwing, merkwaardig was dat Blauw – Wit daarna direct een strafworp kreeg waar de rede nog steeds van onbekend is. Blauw wit kwam weer terug tot 9-5. Even later kwam de scheidsrechter er ook nog is achter dat zijn horloge het niet meer deed. Er werd overlegd langs de kant en we besloten uit eindelijk nog 5 minuten te korfballen. Stefan wist nog een mooi schot te maken & ook Ingeborg kon nog een mooie doorloopbal maken! Blauw – Wit scoorde nog de 11-6. En het slot akkoord was voor Stan met een afstand schot bepaalde hij de eindstand op 12-6 en daarbij floot de scheidsrechter voor het laatst.

Een goede wedstrijd, met goed en vooral duidelijk korfbal! We hebben laten zien dat we op gras nog steeds beter zijn als Blauw – Wit. Toen nog terug richting Hardinxveld, helaas een reis van 3 uur door veel filles, maar met een overwinning was het een gezellig reis!

Ook nog door deze overwinning mogen we overwinteren tot de kampioens poule volgend seizoen. Aanstaande zaterdag onze kampioenswedstrijd in Sliedrecht tegen Merwede die 2 punten achter op ons staat. Bij een overwinning zijn we zeker van het kampioenschap!

We hopen jullie graag aanstaande zaterdag om 11:20 uur in Sliedrecht te zien voor de kampioenswedstrijd!!

Doelpunten waren afgelopen zaterdag van:
Aron en Stefan beide 3 keer.

Anieke en Stan beide 2 keer.

Jessica en Ingeborg beide 1 keer.

Fotoverslag van de wedstrijd

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20110924BlauwWitB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}