HKC B1 wint eerste punten door gouden wissel

Na een wat onrustige week, stond er vandaag toch een wedstrijd op het programma tegen een ploeg die voor ons onbekend was, Animo B1. Om kwart over 10 was iedereen in de Appelgaard. Na het bespreken nog heel eventjes schieten, en beginnen maar.

We begonnen in het aanvals vak met: Stefan, Jannick, Eva & Ingeborg. Verdedigend begonnen we: Kyam, Stan, Anieke, Tamara. We begonnen scherp, na een paar aanvallen wilde het doelpunt niet vallen, Animo was fysiek sterk, en scoorde de 1-0, het was Stefan na een paar pech schoten die toch de 1-1 binnen schoot. Animo kwam snel tot 2-1, en direct de aanval erna scoorde Animo ook de 3-1. Het andere aanvalsvak draaide goed, Eva was prima aan het rebounden, en ook Ingeborg was goed aan het spelen, ze liep haar dame voorbij en scoorde de 3-2, maar weer was het Animo dat wat terug deed, opnieuw uit een doorloopbal, 4-2. Het andere aanvals vak deed gelijk wat terug, Anieke scoorde met een schot de 4-3. Met nog een minuut voor rust, kreeg Stan een strafworp mee hij maakte hem zelf, 4-4. Dat was lekker net voor rust. Met 4-4 gingen we de kleedkamer opzoeken.

Na rust begonnen we goed, nadat Stefan de eerste helft niet zo z’n schot had, schoot die er na rust gelijk 2 in, 6-4. En ook het andere aanvals vak scoorde meteen 7-4 door een schot van Kyam. We dachten weer dat we er waren net als vorige week, we waren niet scherp en kwamen niet tot scoren, Animo deed dat wel en kwam gelijk met nog 8 minuten te spelen, in die tijd had de scheidsrechter misschien 2 strafworpen moeten geven maar ze deed het niet, met nog 3 minuten wisselde Ruud, Aron erin voor Stan, dat pakte goed uit. De laatste minuut was ingegaan, en Aron scoorde gelukkig de 8-7, gouden wissel! De scheidsrechter floot niet veel later af, en de eerste 2 punten waren binnen.

scores: Stefan 3x – Ingeborg 1x – Anieke 1x – Stan 1x – Kyam 1x – Aron 1x.

Volgende week spelen we uit in Best tegen DKB. Daar gaan we proberen nog een x 2 punten te halen.