HKC B1 weet raad met Tilburgse inzet: de B1 zegeviert!

HKC moest het zaterdag opnemen in de Appelgaard om 11 uur tegen de club uit het ‘gezellige’ Brabant, nou gezellig? Dat blijkt later anders. HKC heeft de laatste 6 wedstrijden gewonnen en waren er op uit om dat vandaag ook weer te doen!

20110129_b1In de rust van de B2 die voor ons speelde gingen we inschieten. Na een beetje dufjes te hebben ingeschoten gingen we bespreken. Ruud was ziek, dus we moesten het vandaag met onze leidster doen, natuurlijk Esther! Na de altijd gezellige bespreking met Esther, gingen we warmlopen en nadat de B2 de wedstrijd winnend had afgesloten gingen we beginnen.

We begonnen met de eerste aanval; Stefan, Jannick, Anieke, Tamara. verdediging; Aron, Stan, Kelly, Ingeborg. We wisten dat het een harde wedstrijd ging worden. Na wat ruzies van vorige keer en ook op de site van Tilburg zijn er wat woordwisselingen geweesd waar wij bij waren betrokken. Na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter van Triade die veel moeite had met de wedstrijd gingen we van start. Het ging allemaal wat stroefjes maar toch waren wij het die de 1-0 scoorde. Door scores van Stefan en Anieke werd de stand op 2-0 gebracht. Tilburg had vervelend publiek en dat wisten we al van de uitwedstrijd. Ook de spelers in het veld waren niet de vriendelijkste, dat leidde de eerste helft in een opstootje met Anieke en een heer van Tilburg, Tilburg leek op gebrand om ons te irriteren en dat lukte ze aardig. De scheidsrechter lostte het keurig op zonder kaarten. De eerste helft bleef redelijk rustig en we gingen de kleedkamer bezoeken met een 4-3 ruststand in het voordeel van HKC.

In de rust werd gezegd dat we gewoon rustig moesten blijven, en dat de kansen die de eerste helft onbenut bleven, de 2e helft gewoon moestsen maken!

De 2e helft begonnen we wat minder sterk, en door slecht roepen naar elkaar werd de stand direct gelijk gemaakt 4-4. We moesten het niet weer net zo laten liggen als vorige keer, maar we gingen door met scoren door een score van Ingeborg en een score van Kelly werd het verschil weer 2. Tilburg raakte wat opgefokt, en ging dat vooral afreageren op de scheidsrechter. Nadat de scheidsrechter er niet op in ging, gingen ze het maar op ons afreageren. Tilburg was volledig de weg kwijt en ging zich meer met de scheidsrechter bezig houden als met korfballen. Dat was wel duidelijk we liepen uit naar 5 doelpunten verschil. Toen ging de heer van Tilburg Stefan irriteren, waarop Stefan er helemaal klaar mee was, en hem een duw verkocht na een opstootje wat de scheidsrechter opnieuw oploste zonder kaarten, waar misschien de heer van Tilburg een gele kaart had moete krijgen, gingen we verder. Stefan scoorde direct erna, en daar waren we blij mee! We liepen uit naar 10-4. En daarmee floot de scheidsrechter van Triade af. Weer een overwinning, na een niet al te sportieve wedstrijd.

In Tilburgs ogen waren ze even sterk als ons, maar hebben ze door de scheidsrechter verloren. Het kan dit keer niet uitlopen op een ruzie op de site van Tilburg, want de webmaster heeft het reageren afgesloten. We gaan ons hier verder niet meer mee bezig houden, de 2 punten zijn binnen en volgende week reizen we af naar Geldermalsen om het op te nemen tegen Animo B1, waar we vorige keer in de laatste minuut van wonnen!

Scores: Stefan 3x – Anieke 2x – Kelly 2x – Tamara 1x – Ingeborg 1x – Jannick 1x.

HKC B1.

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie” picasaAlbum=”20110129HKCB1TilburgB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

(Met dank aan de B1 en ouders voor de foto’s)