HKC B1 verliest 1e competitie wedstrijd in slap duel!

Voor de B1 stond de kampioenswedstrijd op het programma tegen onze buren uit Sliedrecht, Merwede B1. Merwede B1 staat 2 punten op ons achter en bij een gelijkspel waren we zeker van het kampioenschap. Maar al die voorspellingen waren helaas te vroeg, de B1 loopt heel de wedstrijd achter de feiten aan en verlies uiteindelijk terrecht met 16-8.

Moment in de wedstrijd Merwede B1 - HKC B1

Rond 10 uur vertrokken we met de auto’s van Aron, Anieke & Frank richting Sliedrecht. Rond kwart over 10 kwamen we aan in Sliedrecht, we hadden dus lekker de tijd om ons voor te bereiden want om 10 voor half 12 begonnen we aan de wedstrijd. Jammer was dat we vandaag met 2 ‘vreemde eenden’ in ons team speelde omdat Stefan heel de week ziek is geweest en Ingeborg helaas maandag op de training geblesseerd is geraakt aan der enkel. We speelde dus vandaag met Jannick en Pauline in de basis, die het overigens goed deden. Na de voorbereiding floot rond 10 voor half 12 de scheidsrechter in.

Na het eerste fluitsignaal was meteen Merwede dat het initiatief nam, ze begonnen scherp en dat resulteerde al snel in een 2-0 stand. Gelukkig had Anieke andere plannen en maakte direct gelijk door 2 verre afstand schoten! Vanaf dat moment nam Merwede overtuigend de leiding en liep uit naar 4-2, we wisten nog wel de 4-3 te scoren door een korte kans van Twan maar daarna liep Merwede door vooral veel scherper te zijn in de afronding en liep binnen een aantal minuten uit naar een stand van 9 tegen 4. Met die stand bezochten we ook de kleedkamers.

Het was wel duidelijk dat dit om het nog zacht te zeggen erg slap was! Er werden een aantal dingen besproken, het maakte niet meer uit of we gingen winnen en verliezen, we moesten er voor zorgen dat we de 2e helft goed korfbal lieten zien, en niet zo slap spelen als dat we de 1e helft deden. We gingen ook al stonden we met 5 doelpunten achter toch vol vertrouwen het veld weer op.

De 2e helft was het toch Merwede dat weer scoorde. Merwede was fysiek veel sterker, durfde wel een duwtje uit de delen, en had goede rebound in tegenstelling tot ons, het waren vaak aanvallen met maar 1 schot, en daar kwamen we niet ver mee. Merwede scoorde daarom ook de 11-4. Toch was het Jannick die uit een kort schot de 11-5 maakte. Ook de 11-6 was voor ons door een vrije-bal van Aron. Het vak van Aron ( Aron, Stan, Tamara, Jessica ) wist in heel de wedstrijd maar 2 keer te scoren, en werd door de verdediging van Merwede goed uitgeschakeld. Twan was het die wat terug deed en door een schot werd de stand weer 12-7. Merwede zette weer flink aan en liep opnieuw uit, door 3 scores werd het weer 14-7. Een domme actie van Stan op een dame zorgde ervoor dat ook de 15-7 voor Merwede was. De 15-8 kwam op naam van Anieke en Merwede bepaalde de eindstand op 16-8 met een schot.

Het was geen goede wedstrijd, Merwede was fysiek en vooral in de afronding veel scherper. Volgende week gaan we er alles aan doen om deze wedstrijd goed te maken en dat doen we om 10:00 uur thuis tegen het zeeuwse Fortis B1.

We hopen jullie als nog zaterdag om 10:00 langs de lijn te zien!

De scores van afgelopen zaterdag waren:

Anieke 3,

Twan & Aron beide 2,

en Jannick 1.

Fotoverslag van de wedstrijd

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20111001MerwedeB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}