HKC B1 vecht zich af van degradatie

HKC B1 moest het vandaag opnemen tegen Woudenberg B1. In de poule moeten er 3 degraderen, ze stonden op de heen reis nog op degradatie, als de B1 wint zijn ze daar 1 plekje van weg gekropen.

 

Moment in de wedstrijd Woudenberg B1 - HKC B1We waren om kwart over 2 in sporthal de Camp in Woudenberg, in de rust gingen we lekker inschieten, en zagen we dat Woudenberg een lange ploeg had. Volgens Esther schoten de heren vrij makkelijk. Na een korte bespreking, gingen we nog even kijken naar de wedstrijd voor ons, even warmlopen , inschieten en starten maar! De vakken waren 1 e aanval: Aron, Stan, Kelly, Anieke , verdediging: Stefan, Kyam, Eva, Ingeborg.

Daar gingen we dan, Woudenberg begon gelijk scherp. Maar ook wij verdedigde scherp en omdat we snel hadden onderschept, mocht Aron de 1-0 scoren. Maar direct de aanval erna scoorde Woudenberg gelijk, 1-1. Woudenberg scoorde toen de 2-1, maar Stefan scoorde gelijk weer de 2-2. Toen liepen we wat weg door een score van Anieke & Stan werd de stand 4-2. Maar weer kwam Woudenberg gelijk en was het weer 4-4. Het was duidelijk dat het een spannende wedstrijd zou worden, Woudenberg was een sportieve club, die geen vervelend publiek had, en ook de spelers in het veld waren erg sportief. HKC B1 kwam telkens op voorsprong met 1 , 2 doelpunten maar Woudenberg bleef elke x bij, tot aan rust was de stand 9-9. Ingeborg scoorde een hele mooie bal, maar de scheidsrechter ( van Woudenberg die prima floot ) vond hem verdedigd, daar waren de meningen over verdeeld. En ook kort voor rust blokte Ingeborg der dame heerlijk af. Met 9-9 bezochten we de kleedkamer.

Esther vond dat we goed aan het spelen waren, en als we zo door gingen dat we zoiezo punt(en) mee naar Hardinxveld gingen nemen.

De 2e helft begon wat trager, en Woudenberg was al de hele wedstrijd aan het achter verdedigen, dat was moeilijk rebounden. Maar ook daar gingen we goed mee om. De 2e helft ging het weer gelijk op, en kwamen we door een schot – zonder vang – van Stan op 1 puntje voor. En later kreeg een strafworp die Anieke benutte werd het verschil weer 2. En door een schot van Ingeborg werd het verschil zelfs 3. Maar Woudenberg gaf niet op en kwam weer in de buurt 12-11. Maar door scores van Stefan, Stan & Eva werd het 14-11. Woudenberg scoorde nog 1x en de stand werd 14-12. Het bleef spannend, en op het scorebord was de laatste minuut al ingegaan, maar volgens de scheidsrechter was het nog anderhalve minuut. Het was erg spannend, maar gelukkig hielden we onze koppies erbij. De eindstand was 14-12.

Een leuke en spannende wedstrijd, we zijn weg van dat degradatie plekje. En we hebben met z’n alle geknokt, en met z’n alle goed gespeeld! En al gaan we zo alle wedstrijden in dan is de kans op plek 2 nog in zicht. En dan hoeven we ons echt geen zorge te maken om degradatie.

Scores; Stefan 5x – Stan 4x – Anieke 2x – Ingeborg 1x – Eva 1x – Aron 1x.

Aanstaande vrijdag nemen we het op tegen PKC B2 om half 8 in Papendrecht, al winnen we daar staan we misschien voor 1 dagje samen op plek 2 met Tilburg B1.

Groet, HKC B1.

 

Fotoverslag

{artsexylightbox picasaUser=”hkc.competitie.aspiranten” picasaAlbum=”20110108WoudenbergB1HKCB1″ previewWidth=”150″ previewHeight=”100″}{/artsexylightbox}

(Met dank aan Stan de Groot voor de foto’s)