HKC B1 sluit zaalseizoen winnend af

Voor de B1 afgelopen zaterdag nog een best belangrijke wedstrijd. Ze namen het op tegen Woudenberg die samen met HKC 2e op de ranglijst staat. Bij winst is de B1 2e geëindigd, en zouden ze ’theoretisch’ nog een kans hebben op het NK als DVO zich afmeld.

De B1 was er op gebrand om de 2e plek te halen. En waren allemaal vroeg in de Appelgaard om de B2 te bekijken, die kampioen werden en dik wonnen met 16-4 van Merwede B2. Maar dan voorbereiden op onze eigen wedstrijd. Er werd toch wel gezegd dat we gefocust moesten zijn en moesten winnen. Esther die vertelde nog wat over de vorige keer in Woudenberg waar we wonnen met 14-12 en een goede wedstrijd speelde ! En toen de kleedkamer uit ons spandoek ophangen & warmlopen maar. We begonnen in de aanval met; Aron, Stan, Kelly & Eva. verdedigend begonnen we met; Stefan, Jannick, Anieke & Tamara.

Nadat de B2 klaar was floot de scheidsrechter van Vriendenschaar in en al snel opende we de scoren door Aron. Maar het was Woudenberg dat direct wat terug deed uit een vrije bal ; 1-1. Maar weer waren wij degene die scoorde door Stefan stond de 2-1 op het scorebord. Het draaide goed, en we liepen uit naar een 5-2 voorsprong door scores van Stefan, Stan & Kelly, maar Woudenberg deed wat terug uit een strafworp 5-3. Door een mooie actie van Kelly kregen we een strafworp mee, en die benutte Stan 6-3, en ook Aron scoorde nog een mooi schot. Met de rust stond er een stand van 7-3 op het scorebord, dat was netjes !

In de rust werden nog wat dingen afgesproken, en de 2e helft gewoon zo door blijven korfballen. En dat we dan gewoon op een mooie 2e plaats gingen eindigen.

De 2e helft ging weer van start en het was dit keer Woudenberg die scoorde 7-4. Maar Tamara maakte onder luid getoeter van onze leidster met een mooie doorloopbal de 8-4. Door het goede rebounden van Eva waren het Aron en Kelly die nog konden scoren. Maar ook Stefan pikte nog een doelpuntje mee, er werd gescoord aan beide kanten, en Anieke bepaalde in de laatste seconde de eindstand op 13-7.

Een goede wedstrijd ! Dit seizoen in de Appelgaard geen puntverlies. Jammer dat we een slechte start van het seizoen hebben gemaakt met maar liefst 3 wedstrijden op rij verloren te hebben, daarna zijn we 11 wedstrijden ongeslagen, dat is toch ook wel een prestatie om trots op te zijn! We gaan nu het veld weer op en met deze 2e plaats in de zaal is er misschien wel kans om kampioen te worden ? We gaan ons best doen en het doel op het veld is natuurlijk het NK !

Scores afgelopen zaterdag: Stefan 4x – Aron 3x – Kelly 2x – Stan 2x – Tamara 1x & Anieke 1x.

Maar eerst gaan we zaterdag met z’n alle de A1 aanmoedigen tegen Tilburg om ook de A1 volgend seizoen in de eerste klasse te laten spelen!

Tot zaterdag bij de A1 !

HKC B1.