HKC B1 sluit jaar af met winst

De laatste wedstrijd van het jaar 2010 stond op het programma tegen DeetosSnel B2 uit Dordrecht, het was een beetje een gemixt team vandaag maar dat zie je verder wel in het verslag.

Om kwart over 11 waren we allemaal aanwezig, en gingen we in de rust van de B2 even schieten. Daarna gingen we bespreken, Ruud had Kyam, Aron & Stefan ernaast gezet omdat ze niet kwamen trainen donderdag. Dat betekende dat Martijn ( C1 ), Rico ( C1 ) & Alexander ( A1 ) mee deden. de opstelling was als volgt aanval: Stan, Martijn, Anieke, Tamara. verdediging; Jannick, Alexander, Eva, Ingeborg.

We begonnen direct scherp, en net als vorige week scoorde Anieke door het mooie balletje van Tamara de 1-0. Het was wel duidelijk dat we het vandaag niet makkelijk zouden krijgen, DeetosSnel was een lange ploeg, en de heren waren aanvallend best sterk, de heer van Alexander schoot uit alle onmogelijke hoeken, maar er kwam geen doelpunt uit. HKC B1 mocht weer gaan aanvallen, 2e aanval Stan was er langs en kreeg een strafworp mee, Anieke scoorde hem de 2-0 stond snel op het scorebord dat was lekker! De scheidsrechter gaf makkelijk vrije ballen, we moesten dus oppassen! DeetosSnel kwam snel op 2-1. En door een makkelijk gegeven vrijebal werd de stand al weer snel 2-2. De heer bij Deetos in het andere vak kwam na een aantal keer schieten toch tot scoren en dit x kwamen we op achterstand maar niet voor lang want Stan schoot er een ver schot in , 3-3. Het andere vak mocht weer gaan aanvallen het kwam niet tot scoren, en DeetosSnel wel en kwam door een schot op 4-3. Maar Alexander deed snel weer wat terug en bracht de stand weer op 4-4. Het andere vak was goed aan het spelen, en bracht door een -loop- bal van Stan de stand op 5-4. We hadden de scheidsrechter wel is tegen, maar ook wel met een paar dingen mazzel! Met 5-4 gingen we de rust in.

In de rust werd even gezegt dat we goed aan het spelen waren, we vonden het allemaal weer is een x leuk. Naar een paar weken gezeur! Martijn had super gespeeld, en dat hij eigenlijk nog in de D hoort was niet te merken hé? Rico nam het over en kwam bij Stan Anieke & Tamara in het vak.

De 2e helft begonnen we iets minder, DeetosSnel maakte snel gelijk, en kwam zelfs weer voor, Maar Eva bracht de stand weer gelijk uit een vrijebal waar ze zo tegen op zag, nou 1 vrijebal en gelijk doelpunt! Toen maakte Deetos snel de 7-6 en 8-6. Jannick kreeg een strafworp mee en scoorde hem, het verschil was weer kleiner en het was 8-7. Eva liep der dame nog maar een keer voorbij en bracht de stand op 8-8. Het bleef lang 8-8 en een paar minuten voor tijd maakten we goede afspraken, Stan en Tamara vanuit de rebound, Rico en Anieke voorin. Tamara ging staan, Stan deed de overpak en een doelpunt! We stonden weer voor 9-8. De verdediging verdedigde daarna goed, en onderschepte gelijk de bal ! De aanval daarna deden we precies het zelfde; Tamara ging staan, Stan pakt over en natuurlijk weer een doelpunt, 10-8. Kelly maakte weer een paar speelminuten na langdurige ziekte. Dat deed ze super en maakte de 11-8, na een paar pech ballen! Na het laatste fluitsignaal waren we super blij.

Onze ouders zaten de laatste weken een beetje te zeuren dat het niet meer zo leuk was om naar te kijken! Nou vandaag hebben we bewezen dat het wel weer leuk was om naar te kijken ! Nou kun je zien dat bij ons niet alleen de heren kunnen scoren maar ook de Dames, 7 van de 11 doelpunten zijn gemaakt door de dames! Rico , Martijn & Alex hebben prima gespeeld.

Scores ; Anieke 2x – Stan 2x – Eva 2x – Tamara 2x – Alexander 1x – Jannick 1x – Kelly 1x.

We gaan nu lekker vakantie vieren, en gaan 8 januari weer spelen tegen het sterke Woudenberg die wist te winnen van DVO!

We wensen jullie prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!

HKC B1.