HKC B1 redt het net niet tegen PKC B2

Vandaag was het zover, de vroegste & de eerste zaalcompetitie wedstrijd van het seizoen, we moesten het vandaag om 9 uur opnemen tegen PKC B2.

Om kwart over 8 waren we allemaal aanwezig, en gingen we rustig schieten. Nadat iederen even leker had geschoten, gingen we een kleedkamer in en begonnen we een praatje te houden, we wisten dat PKC een lange ploeg had, en dat we het lastig gingen krijgen die vandaag. We begonnen met de aanval vandaag; Stefan, Jannick, Eva & onze nieuwe aanwinst Kelly. de verdediging was; Kyam, Stan, Anieke & Tamara. Nadat we uit de kleedkamer waren gekomen, was het doel duidelijk; winnen ! We gingen gelijk warmlopen voor de wedstrijd. Nog even schieten & doorloopballen nemen & beginnen maar.

Daar gingen we dan, even opstellen en beginnen ! De scheidsrechter floot in , en we begonnen gelijk gevaarlijk, na een goede aanval wou het doelpunt niet vallen. En mocht PKC verder, we verdedigde kort en daar had PKC B2 duidelijk veel moeite mee, door plaatsfouten op de handen gooien etc. Nadat Stefan een mooi schot scoorde van ver, reageerde de B2 van PKC direct. Het andere aanvalsvak mocht gaan aanvallen, door veel lange aanvallen, mocht Kyam door een goeie pass van Anieke de 2- 1 op het scorebord zetten, een kortekans. Maar ook dit x reageerde PKC B2 weer direct, en de 2-2 kwam op het scorebord, vanaf dat moment nam PKC het in initiatief en scoorde snel de 3-2 en 4-2, het andere vak mocht weer gaan aanvallen, en ook dit keer draaide ze weer goeie aanvallen, Door een goeie pass van Anieke de diepte in, kon Stan een strafworp meekrijgen, jammer genoeg verzilverde die hem niet. Niet veel later, scoorde Stan een schot van ver, en bracht de stand 4-3 op het scorebord. Ook dat was de ruststand.

Na het praatje in de rust, begonnen we goed, en we kwamen gelijk door een doorloopbal van Kelly. Door het goede vangen van Tamara, en de goeden ballen naar achter de korf van Anieke, mocht kyam zijn 2e doelpunt scoren, de stand was  5-4. En ook Tamara pikte der doelpuntje mee door het goede rebounden kon ze haar eigen rebound scoren, en werd het verschil 2. Maar niet voor lange duur want PKC B2 kwam direct weer op 1 doelpunt verschil 6-5. Maar ook Stan scoorde nog een schot en de stand werd 7-5. Met nog 8 minuten op de klok, dachten we dat we er waren, maar nee dus. PKC kwam voor tot 8-7. Stan kreeg weer een strafworp mee, maar het was duidelijk niet zijn strafworpendag vandaag. Direct die aanval erna scoorde PKC 9-7. PKC scoorde nog 1x, en de eindstand was 10-7.

Aanstaande zaterdag gaan we het opnemen tege DVO uit Bennekom, om 4 uur gaat die wedstrijd van start en gaan we het lastig krijgen, DVO speelt op het veld hoofdklasse en draaiden daar goed mee.

Scores van vandaag:
Kyam 2x – Stan 2x – Stefan 1x – Tamara 1x – Kelly 1x.

Groet, HKC B1.