HKC B1 red het de 2e helft niet tegen koploper Vitesse B1

Voor de B1 een belangrijke wedstrijd tegen Vitesse uit Barendrecht. Om in deze poule nog een rol van betekenis te spelen moest er gewonnen worden, om nog een beetje naar boven te kijken.. We zijn het seizoen net als in de zaal weer niet goed begonnen, en we wilden dat gaan veranderen tegen Vitesse B1. HKC B1 was in de 1e helft de betere, maar heeft het in de 2e helft af laten weten en verloren daardoor opnieuw met 10-7. 

Nadat iedereen met het warme weer lekker had ingeschoten floot de scheidsrechter van WION in, en begonnen we aan de wedstrijd. Al in de eerste aanval viel het doelpunt, Aron was het die de 1-0 maakte. Daarna volgde veel kansen maar de doelpunten bleven een tijdje uit. Toch was het HKC dat uitliep naar 2-0. Direct daarna reageerde Vitesse. Door slordig bal verlies, maakte vitesse de 2-1. En ook de 2-2 volgde snel! Het werd weer een wedstrijd. Maar opnieuw was HKC het dat scoorde 3-2 werd gemaakt door een ver schot van Jannick! Maar het was Vitesse dat wat terug deed uit een vrije bal. Door een doorloopbal van Stan en een prachtige actie van Kelly die naar Eva werd geplaatst en Eva keurig maakte werd er weer een verschil van 2 op het scorebord gezet. Helaas bleef Vitesse aanhaken en dat resulteerde in een ruststand van 5 tegen 5. 

Absoluut een goede eerste helft, en er werd gezegd dat we dat de 2e helft zo door moesten blijven zetten! Bij Vitesse is in de kleedkamer denk ik wel duidelijk gemaakt dat hun dat ook moesten doen. 

Het beloofde een leuke 2e helft te worden.. HKC B1 startte alleen niet goed zoals was afgesproken. Vitesse liep uit naar een stand van 8 tegen 5 in 3 minuten. HKC B1 raakte wat gefrustreerd en hadden ook de beslissingen van de scheidsrechter niet echt mee. Strafworpen geven kon die blijkbaar niet, want 2 zuivere strafworpen hadden we moeten krijgen in die tijd! We speelde geen goede aanvallen meer met veel balverlies. Wij moesten scoren , maar dat lukte niet. Ook bij Vitesse was het in die tijd even op. Een tijdje geen doelpunten. Maar toch was het Vitesse dat de 9-5 op het scorebord zette. Maar HKC had met nog 8 minuten op de klok de stand weer op 9-7 gebracht door Kelly & Eva die weer een goed koppel vormde zaterdag! Esther bracht ook een wissel in Stefan werd gewisseld voor Aron. Stefan kon helaas ook geen gelijke stand meer op het scorebord krijgen. Vitesse die zal wel nog 1 keer scoren en de eindstand was uit eindelijk 10 tegen 7. Stan die viel in de laatste minuut nog geblesseerd uit, en heeft een gekneusde pols. Gelukkig hebben we 2 weken rust en we zullen kijken hoe het dan verder gaat. 

De B1 heeft een prima eerste helft gespeeld, alleen zo jammer dat we het in de begin minuten van de 2e helft laten liggen! De B1 speelt 1 helft vaak goed, net als tegen Sporting Delta afgelopen dinsdag. We hebben nu 2 weken rust, en dan gaan we voor de return naar Barendrecht om Vitesse daar terug te pakken, wij gaan daar onze eerste 2 punten pakken & Vitesse gaat hun eerste 2 verlies punten krijgen. 

HKC B1.