HKC B1 – PKC B2

Voor de B1 stond een wedstrijd op vrijdag op het programma tegen PKC B2, waar de vorige x op het laatst in de wedstrijd van verloren werd. We wisten dus dat het een lastige wedstrijd ging worden, maar we hebben de laatste wedstrijden allemaal gewonnen, en kunnen weer naar de bovenste plekken gaan kijken. We gingen er dus voor!

We speelde om half 8, maar er was geen scheidsrechter. Gelukkig was een bekende scheidsrechter van ons in de sporthal, en wilde de wedstrijd wel fluiten. De scheidsrechter van PKC floot rond kwart voor 8 in, we hadden lang in kunnen schieten en begonnen met de vakken; Stefan, Kyam, Anieke, Tamara. & Aron, Jannick, Kelly, Ingeborg. Daar gingen we dan, we waren nog maar net begonnen en Anieke mocht de 1-0 scoren door een strafworp. En een minuut later Stefan met een schot de 2-0. We begonnen verdedigd en aanvallend erg sterk, dat was erg goed! Het spel ging goed, goed rondspelen, dubbels brengen overpak situaties, kortom een prima eerste helft waren we aan het spelen. Aron scoorde de 3-0, en niet veel later scoorde Aron de 4-0 door een prima pass van Jannick ! Door scores van Anieke& Kyam stond in de rust een stand van 6-1 op het scorebord. Prima dus!

In de rust werd duidelijk gezegd door Esther dat we er nog niet waren, want tegen Tilburg B1 stond er ook een ruststand van 6-2 op het scorebord, en verloren we ook nog met 8-6. We moesten dus ook de 2e helft weer fel starten! Al stonden we nou dik voor in de laatste paar minuten mochten we van Esther nog een paar showballetjes nemen.

De 2e helft begonnen we weer goed, maar PKC ging duidelijk wat meer tegenstand bieden. Maar toch was het Kelly dat scoorde door een schot, 7-1. Bij PKC gingen duidelijk wat irritaties spelen, en dat werd vooral op de scheidsrechter afgereageerd! We moesten blij zijn dat die man wilden fluiten, anders ging de wedstrijd niet eens door. De scheidsrechter was het zat en stuurde de coach met zijn 2e gele kaart van het veld af. Het leek wel dat PKC daarna iets beter ging spelen, ze gingen een paar doelpuntjes mee scoren, maar dat was te laat. Kyam, Aron & Jannick scoorde nog een aantal doelpunten, en daarmee was de wedstrijd beslist! In de laatste 5 minuten mochten we er nog een ‘show’ van maken, maar helaas waren de verre schoten van Stefan, de prachtige doorloopballen van Kyam & Tamara, en natuurlijk niet te vergeten de prachtige bal van anieke die via de onderkant van de korf er vanaf boven weer in ging niet goed genoeg voor een doelpunt. De eindstand werd 11 tegen 6. daarmee zijn we naar de 3e plaats gekropen, en daar staan we samen met Tilburg B1.

Scores; Aron 4x – Kyam 2x – Anieke 2x – Stefan 1x – Kelly 1x – Jannick 1x.

Volgende week wachten we thuis in de Appelgaard op koploper DVO B1, we gaan kijken of we punten in Hardinxveld kunnen houden, maar dat wordt erg lastig. DVO scoort veel doelpunten per wedstrijd, en is een erg goede ploeg! Misschien al komt u kijken, en ons aanmoedigen dat we voor een verassing kunnen gaan zorgen!

We zien jullie graag zaterdag om 12 uur in de Appelgaard!

Tot dan, HKC B1!