HKC B1 pakt winst

HKC B1 moest vandaag om 11:35 korfballen in het topsportcentrum in Rotterdam. De tegenstander van vandaag was Deetos B2, waar de vorige keer met 11-8 van werd gewonnen.

Rond kwart over 10 vertrokken we richting Rotterdam en om 10 over half 11 kwamen we aan. Er was een internationaal judo toernooi in de hoofdzaal en het was aardig druk, nadat we de kleedkamers hadden gevonden gingen we gelijk inschieten in de wedstrijd voor ons van GKV B1. In de bespreking werd gezegd dat we vooral plezier moesten hebben in ons spel, maar dat er ook gewonnen moest worden. De opstelling van vandaag was, met als eerste aanval: Anieke, Kelly, Stan en Kyam. En als eerste verdediging: Eva, Ingeborg, Aron en Jannick.

Na even warm gelopen te hebben, floot de scheidsrechter de wedstrijd in. Deetos opende de score met een kort schot, 1-0. Hierna kwamen wij terug, met onder andere prachtige scores van Kelly en Aron. Maar ook Anieke scoorde nog een doelpuntje en ook Aron tekende nog een doelpuntje bij. Wij kwamen al gauw weer tot een stand van 4-1.
Hierna werd er nog gescoord aan onze kant, en aan de kant van Deetos. Met 5-2 op het scorebord gingen we de kleedkamers in.

In de rust werd gezegd dat we wat meer variatie in ons spel moesten brengen en dat we uit eindelijk de wedstrijd met 14-4 gingen winnen. Want er moest meer gescoord worden.

De 2e helft ging van start en het was wel duidelijk dat het allemaal wat moeizamer zou gaan, Deetos bracht een heer in die vrij makkelijk schoot en die wedstrjid ervoor ook al mee had gedaan bij de B1. Hij scoorde zijn eerste schot gelijk en Deetos scoorde de 5-3. Het vak van Kyam moest gaan aanvallen, dat draaide moeizaam. Met laag baltempo en veel gemiste kansen. Maar door goed verdedigend werk duurde het erg lang voordat er gescoord werd. Beide ploegen verslapte een beetje, en het werd een moeizame 2e helft. De 2e helft duurde voor mijn gevoel erg lang, en uit eindelijk kwamen we nog door scores van Kelly Ingeborg & Aron op een eindstand van 8-6. Een wat slappe wedstrijd. De scheidsrechter willen we bedanken die inviel omdat onze aangewezen scheidsrechter ziek was, hij wilde 2 wedstrijden achter elkaar fluiten, en dat deed die nog goed ook.

DVO is kampioen geworden om Animo met 19-7 te verslaan. Dat betekend dat DVO B1 de terrechte kampioen is in poule B1G. HKC B1 kan de eer nog hoog houden om zaterdag in de Appelgaard Woudenberg B1 te verslaan dan sluiten ze de competitie af en zijn ze op de 2e plaats geëindigd.

We zien jullie graag zaterdag om 12 uur in de Appelgaard, om onze laatste zaalwedstrijd te zien, we hopen op veel supporters, na ons speelt de A1 hun kampioenswedstrijd, al winnen hun dan komt er een beslissingswedstrijd tegen Tilburg B1.

Tot zaterdag!

Scores; Aron 3x – Kelly 2x – Anieke 1x – Ingeborg 1x.

Tamara & Stan.